• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.10.2017

19:00

LEGIJU U ZORU VODE NA MAJČIN GROB?! Sud verovatno neće pustiti Ulemeka na sahranu majke Natalije!

Društvo

LEGIJU U ZORU VODE NA MAJČIN GROB?! Sud verovatno neće pustiti Ulemeka na sahranu majke Natalije!

Podeli vest

Miloradu Ulemeku Legiji, komandantu bivše JSO, najverovatnije neće biti dozvoljeno da prisustvuje sahrani svoje majke Natalije Ulemek iz bezbednosnih razloga!

 

Međutim, Legiji će po svemu sudeći biti dozvoljeno da u strogoj tajnosti, pod jakim merama obezbeđenja, naknadno poseti majčin grob da bi joj zapalio sveću!

40 godina zatvora služi Milorad Ulemek

Kako smo saznali u Višem sudu u Beogradu, u petak nije odlučivano o Ulemekovoj molbi da prisustvuje majčinoj sahrani.

- Sud će u strogoj tajnosti odlučivati da li će, kada i na koji način omogućiti Ulemeku da poseti grob svoje majke. Iz bezbednosnih razloga mnogo je verovatnija varijanta da on u narednih par meseci, uz jake mere obezbeđenja, u zoru bude odveden do groblja da zapali sveću, kad nema drugih posetilaca - kratko su nam rekli u Višem sudu.

Na isti način je, podsetimo, i generalu Ratku Mladiću, nakon hapšenja 2011. godine, pre odlaska u Hag, omogućeno da poseti grob svoje ćerke Ane na Topčiderskom groblju u Beogradu. On je u najstrožoj tajnosti izveden iz pritvora u Specijalnom sudu i odveden na groblje.

Slično je bilo i u slučaju Miloša Simovića, pripadnika "zemunskog klana", koji je u julu 2013. u pratnji specijalaca izašao iz Centralnog zatvora kako bi obišao grob oca Ilije. Milošu prethodno, u maju te godine kad mu je otac preminuo, nije bilo dozvoljeno da prisustvuje sahrani.


PREMINULA MAJKA Milorada Ulemeka Legije

Takođe, ni Saši Cvetanoviću, osumnjičenim za ubistvo Nikole Bojovića, prošle nedelje nije bilo dozvoljeno da ide na sahranu brata Jugoslava. Razlog je navodno bio taj što Saša nije na vreme poslao zahtev za privremen izlazak iz pritvora.

Legija je, inače, osuđen na čak četiri maksimalne kazne zatvora, i to zbog ubistva premijera Zorana Đinđića 2003, zločina "zemunskog klana", četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali 1999. godine i ubistva Ivana Stambolića 2000. godine. On je u pritvoru od 2004, ali već šest i po godina, otkad je u posebnom režimu u Zabeli, nema pravo na neposredan kontakt sa suprugom i decom, već kroz zaštitno staklo može da ih viđa jednom mesečno. Takođe, nema pravo ni na takozvanu ljubavnu sobu sa suprugom. 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija