• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.10.2017

16:30

SINDIKAT POLICIJE I POLICIJSKIH STAREŠINA: Protest PSS je jadna politička igra JALOVOG SINDIKATA BEZ ČLANSTVA!

Društvo

SINDIKAT POLICIJE I POLICIJSKIH STAREŠINA: Protest PSS je jadna politička igra JALOVOG SINDIKATA BEZ ČLANSTVA!

Podeli vest

U najavi „velikog“ protesta koji je obnarodovao mučeni Veljko Mijailović čelnik Policijskog sindikata Srbije, „veliku i jaku koaliciju“ su trebali da čine vojska policija i narod na jednom mestu, tačnije na Andrićevom vencu u Beogradu, ali realnost je potpuno drugačija, navodi se u saopštenju Sindikata policije i policijskih strešina kojeg u celosti prenosimo

Pripadnika vojne policije je bilo par stotina, Veljkovih tobož sindikalaca stotinak i naroda koji je on bučno najavio nije bilo više od Veljkove družine. Ali je zato bilo političara na ovom nazovi sindikalnom okupljanju: bio je tu predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, valjda u potrazi za sigurnim glasovima na predstojećim beogradskim izborima.

Tu je bio i Boško Obradović, predsednik minorne partijice koja je na volšeban način ušla (u nekoj koaliciji, naravno) u srpski parlament tamo praveći svakodnevni cirkus. Bilo je tu još nekoliko političara pa i predstavnika minornih sindikata u policiji.

Sve u svemu, nekoliko stotina okupljenih na Andrićevom vencu, predvođeni ne Veljkom, kao što je on to zamišljao i želeo već njegovim mentorima, koji su se i javno pokazali na ovom  skupu.

Postavlja se jednostavno pitanje: kakav je to, i da li je to uopšte sindikalni protest? Šta će pripadnici Vojske i policije Srbije da ishoduju za svoje članstvo ovim i ovakvim svojim pojavljivanjem na ulicama Beograd?

Još veće je pitanje, šta znači ta koalicija sa Demokratskom strankom, pa i sa Dverima, i kakvi su im zajednički politički ciljevi? Sindikat policije i policijskih starešina mesecima upozorava na političku igru koju igra čelnik PSS-a a koja je sve dalje od sindikalnih ciljeva i sindikalizma kao takvog.

SINDIKAT POLICIJE I POLICIJSKIH STAREŠINA: Zakazani protest je politički, a ne sindikalni!

U nekoliko saopštenja smo otvoreno rekli da se čelnici pomenutog sindikata kriju iza sindikalne maske zarad ostvarenja političkih ciljeva, tačnije samo jednog cilja - rušenja aktuelne vlasti.

To što se glasno proziva ministar unutrašnjih poslova za sve i svašta, što se svaki potez reformi u policiji osuđuje i anatemiše – samo je izgovor za stvaranje eksplozivne atmosfere u policiji onosno za urušavanje tog jednog od najbitnijih stubova vlasti u Republici.

Malobrojnost članova ovog sindikata koji su se pojavili danas u Beogradu, postavlja još jedno opravdano pitanje, znajući da se članstvo PSS rapidno smanjuje. Pitanje glasi: da li taj sindikat trenutno ima reprezentativnost te zahtevamo od MUP-a da preispita broj članova ovog nazovi sindikata.

sindikatpolicije.org

Takođe, dugogodišnji, da ne kažemo večiti predsednik PSS-a bi trebalo da javno objasni svojim članovima šurovanje ali od danas i otvorenu saradnju sa demokratama jer smo sigurni da kolege koje su se u jednom trenutku opredelile za sindikalno učlanjenje u PSS, nisu svoje pristupanje (ali i deo svoje plate kroz članarinu) dali za političke podmetačine i mućke.

Jer, već duže vreme se upravo to pitanje postavlja među pripadnicima Ministarstva a najverovatnije nije drgačije ni među pripadnicima Vojske Srbije. Naime, ono što zahuktalim sindikalnim(?) opozicionarima nikako neće da bude jasno, jeste da sindikalizam ima svoja ograničenja, pre svega prema zlopotrebi sindikata u političke svrhe.

Današnjim okupljanjem i dogovorima i na ovom skupu sa opozicionim političarima sva pravila su, ovoga puta javno prekršena. I ne samo javno nego i namerno prekršena  sa već pomenutim ciljem, koji je svetlosnim godinama udaljen od  istinskog sindikalizma, navodi se u saopštenju Sindikata policije i policijskih starešina, kojeg je potpisao predsednik Blažo Marković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kole

pre 6 godina

Iz aviona se vidi da je protest politicki, nema ovde ni s od sindikalizma...

Sanja87

pre 6 godina

E politicari, iskoriscavate sindikate za vas licni protest!

Kolence

pre 6 godina

S obzirom da se danas tamo skupilo jedva 200 džabalebaroša, dokonjaka i alkosa, sve zajedno sa Šutanovcem, Lečićem i vrhuškom DS, jasno je da ovaj sindikat nema podršku, kao ni politika DS.

Jaguar

pre 6 godina

Policija neće ostati bez onog što joj pripada.

nika

pre 6 godina

jos jedan neuspeli pokusaj opozicije da sakriju istinu da nemaju ni podrsku ni glasace!

kaja

pre 6 godina

opozicija na sve nacine pokusava al dzaba ,nemate vecinu!

Gorana

pre 6 godina

Ovo se vidi iz aviona da je politički skup čak i po broju pristalica koji je mizeran.

Jovana

pre 6 godina

Ko mu je daoza pravo da govori u ime svih policiskih službenika!

Higija

pre 6 godina

Imaju članstvo a to radnici sve moraju da plaćaju.

Dejan

pre 6 godina

Sindikat nema članstvo,ali vođa ima privilegije!

ivanjan

pre 6 godina

protestima se nista ne postize,a i ovaj protest ne bi trebao da se naziva policijskim sindikatom jer iza njih stoji opozicija.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija