• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I

11.10.2017

21:20

UN KRIO DOKAZE DA JE NATO TROVAO SRBIJU! General Slobodan Petković otkriva kako su podaci o zločinu protiv naše zemlje  gurani pod tepih!

Društvo

UN KRIO DOKAZE DA JE NATO TROVAO SRBIJU! General Slobodan Petković otkriva kako su podaci o zločinu protiv naše zemlje gurani pod tepih!

Podeli vest

Ujedinjene nacije 2001. falsifikovale izveštaj britanskog fizičara Kita Baverstoka, koji je nesumnjivo utvrdio da osiromašeni uranijum iz NATO bombi izaziva rak kod stanovnika Srbije * Umesto toga, napisali da "bombardovanje ne ostavlja nikakve posledice po zdravlje Srba"


Ujedinjene nacije su godinama po svaku cenu pokušavale da sakriju činjenicu da je NATO tokom agresije na Srbiju 1999. godine trajno zatrovao našu zemlju osiromašenim uranijumom koji izaziva karcinome i teške deformitete, tvrdi general Slobodan Petković, bivši načelnik ABHO VJ!

Prema njegovim saznanjima, Svetska zdravstvena organizacija (SZO), kao agencija UN, falsifikovala je izveštaj britanskog fizičara Kita Baverstoka, koji je posle bombardovanja Srbije 1999. boravio na Kosovu i nepobitno utvrdio da je NATO tokom agresije bacao bombe sa osiromašenim uranijumom, koji je kancerogen i izaziva niz smrtonosnih bolesti. Umesto toga SZO je prepravio njegov izveštaj i u njemu stoji da se konstatuje da "bombardovanje Srbije nije ostavilo nikakve posledice po zdravlje ljudi".

NATO ĆE TEK DA NAS UBIJA! DO 2020. DUPLIRAĆE SE broj obolelih od raka! Prete nam još TEŽE POSLEDICE BOMBARDOVANJA!

Zataškana istina

General Slobodan Petković je svoja saznanja izneo u posebnom elaboratu koji bi mogao da bude ključni dokaz da je NATO izvršio eko-genocid nad Srbijom. To bi mogao da bude i povod za tužbu naše države protiv Severnoatlantske alijanse.

Strogo poverljivo
Baverstoku su iz SZO strogo zabranili da bilo gde objavljuje svoja saznanja o zločinu NATO u Srbiji
general Slobodan Petković

- Ujedinjene nacije su 2001. godine brutalno falsifikovale izveštaj o dejstvu NATO bombardovanja po zdravlje građana Srbije! Naime, britanski fizičar Kit Baverstok je odmah posle agresije dobio zadatak od UN, preciznije od njene agencije Svetske zdravstvene organizacije, da ode na Kosovo i utvrdi posledice koje bačene bombe izazivaju po zdravlje ljudi. Baverstok je napravio detaljnu analizu i nesumnjivo utvrdio da je osiromašeni uranijum iz NATO bombi bačenih na Srbiju "kancerogen i genotoksičan, da utiče na promene genetske strukture i izaziva deformitete kod novorođenčadi". Međutim, kada je taj izveštaj predao, on je u SZO drastično izmenjen. Sva njegova saznanja su izbrisana, a ubačena je rečenica da "u zonama u kojima je korišćen osiromašeni uranijum nema opasnosti po zdravlje ljudi i nema potrebe za daljim kontrolama". U tom izveštaju čak piše "da je osiromašeni uranijum zdrav" - kaže Petković, i dodaje da je Baverstok čak i dobijao pretnje zbog objavljene istine u izveštaju:

Izbacili ključne delove
Iz mog izveštaja izbačeni su svi delovi koji govore o pogubnom uticaju osiromašenog uranijuma na zdravlje
Kit Baverstok, britanski fizičar

 

 

- Kada je ljude iz SZO pitao zašto je njegov izveštaj promenjen, rečeno mu je "da ne talasa" i zabranjeno mu je da saznanja do kojih je došao bilo gde objavljuje. Kasnije je izopšten iz svih misija koje su Ujedinjene nacije sprovodile na Kosovu, čak nije bio ni u delegaciji SZO koja je 2001. posetila Balkan, iako je bio šef odeljenja za radiološku zaštitu - objašnjava Petković, i dodaje da je upravo na osnovu falsifikovanog izveštaja UN Karla del Ponte zaključila da NATO tokom agresije na Srbiju nije kršio Ženevsku konvenciju.

JEZIVO ISTINA O BOMBARDOVANJU KOJA SE 17 GODINA ČUVA OD SRBA: NATO na Srbiju bacio čak 15 tona nuklearnog otpada!

Informer

Politička odluka

Navode generala Petkovića potvrdio je i sam Kit Baverstok, koji je u nekoliko intervjua otkrio da je njegov izveštaj prekrajan i falsifikovan.

15 tona radioaktivnog otpada bačeno je na Srbiju
31 hiljada projektila ispaljena je na našu zemlju

- Izveštaj SZO iz 2001. koji sam radio trebalo je da govori o zdravstvenim efektima upotrebe oružja sa osiromašenim uranijumom. Međutim, kada je izašao, taj izveštaj je imao veoma malo veze sa zdravstvenim problemima koje izaziva osiromašeni uranijum. Čak je i naslov potpuno izneveren. On glasi: "Uticaj osiromašenog uranijuma na ljudsko zdravlje", ali se u izveštaju to nigde ne pominje. Izbačeni su delovi u kojima se tvrdi da je osiromašeni uranijum kancerogen i genotoksičan, rekao je Baverstok, i dodao:
- Potpuno je jasno da je odluka o izbacivanju delova mog izveštaja politička, a ne naučna i da je doneta u samom vrhu Svetske zdravstvene organizacije.

ČUVENI SRPSKI NEUROHIRURG prof. Dr Danica Grujičić tvrdi za Informer: NATO ZATROVAO I BEOGRAD!

Senegalac raskrinkao zločin NATO 

Informer

Senegalac Bakari Kante, šef misije UNEP (Agencija Ujedinjenih nacija za zaštitu životne sredine), tokom boravka na Kosovu posle bombardovanja 1999. napravio je izveštaj u kojem je do detalja pisao o uticaju osiromašenog uranijuma na zdravlje ljudi.
- On je napisao da je na Srbiju bačeno 15 tona uranijuma i da će njegove posledice osećati čitave generacije Srba u decenijama koje slede. Naveo je da je sasvim izvesno da će stanovništvo ovog prostora masovno obolevati od leukemije i limfoma, što se kasnije i dogodilo. Otkrio je da su otrovi ušli i u lanac ishrane i vodu, jer je bombardovanje bilo u vreme setve. Rekao je i da su zatrovani i zagađeni veliki gradovi poput Novog Sada, Pančeva, Kragujevca... Međutim, kada je taj izveštaj predao Ujedinjenim nacijama, ceo slučaj je zataškan. Čitavih 70 strana je nestalo - kaže general Slobodan Petković.
Delove Kanteovog izveštaja kasnije je objavio američki novinar Alan Parsons u ženevskom listu "Kurije" i tako je istina o NATO bombardovanju Srbije barem delimično izašla u javnost.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija