• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

13.10.2017

10:49

LJILJANA SMAJLOVIĆ podnela ostavku u radnoj grupi za medijsku strategiju

Društvo

LJILJANA SMAJLOVIĆ podnela ostavku u radnoj grupi za medijsku strategiju

Podeli vest

Nekadašnja predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) i novinarka Ljiljana Smajlović podnela je ostavku na mesto člana radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za izradu nove medijske strategije, saopšteno je danas iz UNS-a

 

Kako se navodi, u pismu koje je dostavila UNS-u i Ministarstvu kulture i informisanja ona je navela da ostavku podnosi zbog odluke Vlade da urednika "Ilustrovane politike" Aleksandra Gajovića imenuje za državnog sekretara za informisanje uprkos tome što, kako smatra, propagira "šovinističke predrasude prema ženama".

"Bila mi je čast da budem izabrana u radnu grupu Ministarstva kulture i informisanja za izradu radne verzije Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji do 2023. godine, ali nakon što je Vlada za državnog sekretara u Ministarstvu kulture imenovala čoveka koji javno propagira neuke šovinističke predrasude prema ženama, prisiljena sam da podnesem ostavku na članstvo u toj radnoj grupi", piše u ostavci Ljiljana Smajlović.

Ona je dodala da deli mišljenje kolega koji se javljaju UNS-u da protestuju što Vlada Srbije takvim postupcima omalovažava ne samo novinarke već i profesiju. 

"Položaj medija i novinara u Srbiji je ionako degradiran i veoma je loša ideja da se na važna mesta u Ministarstvu kulture i informisanja postavljaju ljudi koji na televiziji sa javnom frekvencijom izjavljuju da žene ne treba birati za predsednice i da 'muškarac mora da vodi kuću' jer se žene 'nisu dokazale' na važnim državnim poslovima. To je ruganje zadatku radne grupe kom sam lično pristupila sa osećanjem najveće društvene odgovornosti i molim vas da moju odluku shvatite kao moj lični protest", dodala je Smajlović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija