• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.10.2017

12:12

UGLEDNI AMERIČKI PROFESOR TVRDI: Srbi u Srebrenici streljali od 500 do 1.000 Bošnjaka, BILA JE TO OSVETA ZA 2.383 UBIJENIH ŽENA I DECE!

Društvo

UGLEDNI AMERIČKI PROFESOR TVRDI: Srbi u Srebrenici streljali od 500 do 1.000 Bošnjaka, BILA JE TO OSVETA ZA 2.383 UBIJENIH ŽENA I DECE!

Podeli vest

Edvard Herman, ugledni američki profesor i bliski saradnik čuvenog Noama Čomskog, tvrdi da su Srbi u Srebrenici streljali od 500 do 1.000 vojno sposobnih Bošnjaka, a nipošto 8.372 osobe svih uzrasta, što tvrde zvanično Sarajevo i zapadna propaganda.

Nigde dokaza
Tvrdnja Zapada da je u Srebrenici pogubljeno 8.000 bošnjačkih muškaraca i dečaka nikada nije dokazana
Edvard Herman

U intervjuu za kanadski sajt "Global riserč" Herman ističe da je i tih 500 do 1.000 ubijeno iz osvete zbog 2.383 masakrirana srpska civila u tom kraju od 1992. do 1995.

Najveći deo tih zlodela počinile su snage ratnog komandanta Armije BiH za Srebrenicu Nasera Orića, koji je ovih dana oslobođen svake krivice.

Zapadu treba mit o Srebrenici

U razgovoru za nedeljnik "Pečat" Herman je pre nekoliko godina naveo da je Zapadu neophodno da održava mit o Srebrenici živim.
- Srebrenica je napravljena kao simbol zlog neprijatelja: ona pokazuje koliko su do srži zli i okrutni neprijatelji SAD i Zapada. Ratko Mladić je predstavljen kao veoma loš čovek, odgovoran za ubistva u Sarajevu, za Srebrenicu i mnoge strašne stvari. To je standardni postupak inaugurisan kada su se SAD i NATO uključili u rat - naveo je Herman.

- Procena je da je bilo više od 150 srpskih sela koja su potpuno zbrisana, a jedna studija otkriva imena 2.383 srpska civila koji su ubijeni od 1992. do 1995. godine. Mogli bismo to nazvati "prvi masakr u Srebrenici". Zapad tvrdi da je jula 1995. u masakru u Srebrenici pogubljeno 8.000 bošnjačkih muškaraca i dečaka, što nikada i nigde nije dokazano. Tela pronađenih u grobnicama ima oko 2.500. Mnoga tela imaju rane nastale pogibijom u borbi. Primetićete da su to sve bili muškarci i vojnici, za razliku od onih ranije ubijenih 2.383 srpskih civila, među kojima ima i mnogo žena i dece. Istina je zapravo da je u Srebrenici streljano od 500 do 1.000 vojno sposobnih Bošnjaka, i to kao osveta za one masakrirane Srbe - naglašava profesor Herman, koji godinama istražuje ratna dešavanja u Srebrenici.

Još jedan važan podatak o masakru u Srebrenici, kako podvlači američki stručnjak, jeste činjenica da je ona samo na papiru bila demilitarizovano područje.

- Vojnici, bosanski muslimani ulazili su u Srebrenicu i okolna sela bez problema i ubijali srpske civile. Ovo je sve bilo potpuno zanemareno u zapadnim medijima. Ispalo je kao da su Srbi odjednom došli tamo u julu i počeli proizvoljno da ubijaju -zaključuje Herman.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija