• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2017

16:39

SUĐENJE ŽANDARMIMA ZA NAPAD NA ANDREJA VUČIĆA Veštak potvrdio: Zadobio je tri povrede policijskom palicom!

Društvo

SUĐENJE ŽANDARMIMA ZA NAPAD NA ANDREJA VUČIĆA Veštak potvrdio: Zadobio je tri povrede policijskom palicom!

Podeli vest

Brat predsednika Srbije, Andrej Vučić zadobio je tri povrede od udaraca pripadnika Žandramerije nanetih policijskom palicom tokom Parade ponosa u septembru 2014. u Beogradu, posvedočio je danas veštak sudske medicine Branimir Aleksandrić u Višem sudu u Beogradu

On je precizirao da je na osnovu uvida u medicincku dokumentaciju s prvog pregleda, zaključio da je Andrej Vučić imao "dva krvava podliva na leđima" dužine oko 20 centimetara i širine oko 1,5 centimetara i jedan krvavi podliv na levom ramenu "prečnika oko pet centimetara".

Veštak je tokom svedočenja na suđenju osmorici žandarma optuženih za napad na Andreja Vučića i brata gradonačelnika, Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije, dao mišljenje da je Predrag Mali zadobio tri krvava podliva na leđima i jedan na desnom ramenu.

On je ustvrdio da su i pripadnici vojne bezbednosti koji su bili s Vučićem i Malim, zadobili su povrede od policijskih palica, odbacujući tvrdnje odbrane da su povrede kod njih mogle da nastanu od udaraca u zid ili od šutiranja ivice policijskog štita.

Zbog toga je odbrana optuženih najavila da će pisanim putem putiti sudu primedbe na sadržinu svedocenja vešataka. 

Tanjug

Suđenje se nastavlja 20. oktobra. 

Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije. 

O incidentu postoji i video zapis N1 televizije, koji su objavili gotovo svi mediji. 

Više tužilaštvo u Beogradu tereti optužene da su kao saizvršioci počinili krivicno delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.

Optuženi su Prerag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Ðordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Mitroviić, kao komandant voda Žandarma, tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

ŠOKANTNO SVEDOČENJE NA SUĐENJU ŽANDARMIMA: Andrej je pretučen, NJEGOVI JAUCI SU BILI JEZIVI!

PREMIJEROV OTAC, ANĐELKO VUČIĆ: Najviše me tište neistine o sinovima!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija