• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Večernje novosti

13.10.2017

23:52

NEKA NAROD VIDI NOVE SRPSKE MIGOVE: Lovački avioni će biti spremni za PISTU NA SVEČANOSTI 20. OKTOBRA!

Društvo

NEKA NAROD VIDI NOVE SRPSKE MIGOVE: Lovački avioni će biti spremni za PISTU NA SVEČANOSTI 20. OKTOBRA!

Podeli vest

Radovi na sklapanju lovačkih aviona koji su za Vojsku Srbije isporučeni iz Rusije ulaze u završnu fazu; Na svečanosti 20. oktobra na Aerodromu Batajnica učestvovaće i ruska akro-grupa "Striži"

Sastavljanje  aviona "mig-29" na Aerodromu Batajnica ulazi u završnu fazu i oni će biti potpuno spremni za prikaz povodom Dana oslobođenja Beograda 20. oktobra. U Ministarstvu odbrane nezvanično je potvrđeno da će svečanost pod nazivom "Sloboda 2017" uveličati i ruska akro-grupa "Striži".

Glavne zvezde programa na batajničkom aerodromu, koji priprema Ministarstvo odbrane, biće "migovi" koji su prvih dana oktobra isporučeni iz Rusije. Na njihovom sklapanju u Vazduhoplovnom zavodu "Moma Stanojlović" rade naši tehničari uz pomoć stručnjaka iz Rusije.

Ruska ambasada u Beogradu preko portala "Sputnjik" i "Raša bijond Srbija" objavila je prve fotografije novoprimljenih letelica. Na njima se vidi da su pojedini avioni već sastavljeni i prebačeni u hangar na Aerodromu Batajnica u koji su smeštene letelice iz sastava 204. vazduhoplovne brigade. Avioni su u Srbiju stigli ofarbani u šare identične "migovima" koje već koristi naše Ratno vazduhoplovstvo.

Russia Beyond Srbija

- Letelice koje su stigle iz Rusije biće izložene u delu statičkog programa planiranog za 20. oktobar i neće leteti - objašnjavaju u Vojsci Srbije. - "Migovi" su u letnom stanju, ali još ne zadovoljavaju sve standarde za propisan let. Njima predstoji tzv. predeksportna priprema koja će biti izvršena u zavodu "Moma Stanojlović"

DEMONSTRACIJA ODBRANE NEBA

Piloti Ratnog vazduhoplovstva Srbije na svečnosti planiranoj za 20. oktobar premijerno će izvesti prikaz reagovanja u slučaju neprijavljenog ulaska nepoznate letelice u srpski vazdušni prostor. Tokom demonstracije "er polisinga" za minimalno vreme na nebo će se vinuti dežurni par lovačkih aviona iz sastava 204. vazduhoplovne brigade.

(VIDEO) GENERAL BOJAN ZRNIĆ: Zaštitićemo nebo Srbije - MIGOVI ĆE BITI SKLOPLJENI DO 20. OKTOBRA!

(VIDEO) SRPSKI MIG 29 ĆE BITI JAČI OD HRVATSKOG F-16: Evo šta kažu stručnjaci, šta bi bilo kada bi se SUKOBILA OVA DVA AVIONA!

(VIDEO) BRATSTVO AVIJATIČARA RUSIJE I SRBIJE: U akciji mešovite posade aviona MiG 29 i helikoptera Mi-8, UZ PODRŠKU SPECNAZ!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija