• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

14.10.2017

15:18

GRCI OD SVAKE ŠUPE PRAVE STAN, a Srbi kupuju kao pomahnitali! Cena... PRAVA SITNICA!

Društvo

GRCI OD SVAKE ŠUPE PRAVE STAN, a Srbi kupuju kao pomahnitali! Cena... PRAVA SITNICA!

Podeli vest

Grci na Haldikiju preuređuju prodavnice, kancelarije i druge manje objekte pretvarajući ih u stambeni prostor za odmor

 

Tako žele da podmire visoku tražnju za vikendicama i apartmanima po niskim i pristupačnim cenama, a među zainteresovanim kupcima ima i - Srba.

Mnogi se interesuju za manje prostore, površine oko 25 kvadratnih metara, čija se prodajna cena kreće u rasponu od 15.000 do 50.000 evra, kaže predsednik Udruženja agenata za nekretnine na Halkidikiju Grigoris Stivahataris, prenosi grčka agencija ANA. 

Stivahtaris je grčkom radiju Praktorejo rekao da su kupci pretežno iz Bugarske, Rumunije, Srbije, Makedonije, Rusije i sa Kipra, i da "traže manje, jeftine kuće". 

- Ovo je vreme kada kupci kontrolišu tržište i mogućnosti su otvorene za sve - objasnio je on. 

Interesovanje kupaca je većinom fokusirano na Kasandru, "prvi prst" na poluostrvu Halkidikiju, ali je veliko i kad je reč o manjim stanovima u drugim oblastima, kao što je Pereja u blizini Soluna. 

Uz to, postoji i kategorija kupaca koji se zanimaju za skupe i luksuzne objekte, a među njima ima od 10 do 20 odsto Bugara ili Rusa, dok 20 do 30 odsto te grupe kupaca čine Grci, naveo je Stivahtaris.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija