• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.10.2017

20:30

POZNATI NEMAČKI NAUČNIK DR RUDOLF HENZEL TVRDI: Zbog NATO zločina SRBI ĆE SE RAĐATI SA ANOMALIJAMA!

Društvo

POZNATI NEMAČKI NAUČNIK DR RUDOLF HENZEL TVRDI: Zbog NATO zločina SRBI ĆE SE RAĐATI SA ANOMALIJAMA!

Podeli vest

NATO je 1999. svesno i voljno počinio genocid u Srbiji, zatrovao zemlju za sva vremena! Generacije dece u Srbiji decenijama će se rađati sa deformitetima zbog osiromašenog uranijuma iz bombi, kaže dr Henzel

Čitave generacije dece u Srbiji narednih decenija rađaće se sa teškim deformitetima zbog osiromašenog uranijuma iz NATO bombi, tvrdi poznati nemački psiholog dr Rudolf Henzel!

Dosta laganja

Informer

Ljudi u Srbiji moraju da saznaju istinu o tome šta im je NATO uradio
dr Rudolf Henzel

Ovaj ugledni naučnik sa univerziteta u gradu Lindau jedan je od mnogobrojnih stranih stručnjaka koji podržava inicijativu srpskih kolega da se NATO tuži zbog zločina koji je počinio tokom bombardovanja 1999. godine.

Strašan zločin

Henzel u pismu kojim se pridružuje ovoj inicijativi kaže da je NATO svesno i voljno počinio genocid u Srbiji i da se preko toga ne može tek tako preći.

"Prošlo je više od decenije i po od agresije koju su protivno međunarodnom pravu započele NATO snage, koristeći visokotoksične i radioaktivne uranijumske projektile, a posledice se još osećaju. U Srbiji su u ekspanziji agresivna kancerogena oboljenja, kako među mladima, tako i među starima, i poprimaju razmere epidemije. Ljudske patnje su neopisive i neizmerne. Zahvaćena je cela Srbija, a posebno je pogođen njen jug, Kosovo i Metohija. Zemlja je potpuno zatrovana. Usled oštećenja genetskog materijala, postoji realna opasnost da se iz generacije u generaciju rađaju deca sa teškim deformitetima", piše Henzel, podržavajući osnivanje Koordinacionog tela koje bi utvrdilo posledice NATO bombardovanja u Srbiji.

Zoran Sinko

On kaže da narod u Srbiji ima pravo da sazna istinu o strašnom zločinu koji mu je učinjen 1999. godine.

"NATO je u Srbiji, osim projektila sa osiromašenim uranijumom koji sadrže i visokotoksičan plutonijum, upotrebio i druge eksplozivne materije i raketna goriva. Bacana su i određena hemijska jedinjenja koja prilikom eksplozije oslobađaju otrovne materije. Svi ovi otrovi uzrokuju kancerogena oboljenja, a stopa obolelih od malignih bolesti u Srbiji se povećava iz godine u godinu. Takođe, raste broj novorođenčadi sa deformitetima, kao i broj dece obolele od leukemije. Zato je moralna obaveza svih koji su se susretali sa ovim problemom - lekara, naučnika, novinara, kontaminacijom pogođenih oficira, vojnika i građana - da stanu uz svoje građane i iznesu im istinu", piše Henzel.

Otkriti istinu

Prema njegovim rečima, mnogi su u proteklih 18 godina pokušali da sakriju istinu i upravo zbog toga podržava inicijativu grupe srpskih naučnika da se ona konačno otkrije.

"Donedavno su političari uz pomoć medija, a pod pritiskom počinilaca zločina, skrivali istinu od građana Srbije. Hrabri i odgovorni srpski lekari, naučnici, bivši oficiri, bivši političari sada su uspeli da probiju zid ćutanja zbog dobrobiti naroda Srbije, ali i drugih naroda u susednim zemljama koji dele istu sudbinu", piše Henzel.

Ugledni psiholog i pedagog

Rudolf Henzel je jedan od najuglednijih nemačkih psihologa i pedagoga. Autor je niza radova iz ove oblasti, a predavao je na nekoliko najuglednijih nemačkih univerziteta. Osnivač je i član nekoliko pacifističkih nevladinih organizacija, poput "Udruženja za mir" iz Ciriha.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17