• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.10.2017

18:45

SKANDAL! Javni servis pravi crne liste nepoželjnih gostiju - Aja Jung: ZABRANILI ME NA RTS!

Društvo

SKANDAL! Javni servis pravi crne liste nepoželjnih gostiju - Aja Jung: ZABRANILI ME NA RTS!

Podeli vest

Urednica RTS Olivera Kovačević otkazala gostovanje Aje Jung u 'Žikinoj šarenici'! Razlog je to što je Jungova pre mesec dana odbila da Kovačevićevoj besplatno ustupi baletsku salu

Urednica zabavnog programa RTS Olivera Kovačević, u narodu poznatija kao Žuta Olja, zabranila je direktorki Beogradskog festivala igre (BFI) Aji Jung gostovanje u emisiji "Žikina šarenica" koja se emitovala prekjuče, saznaje Informer.

Bez objašnjenja
Niko iz RTS mi nije zvanično rekao da mi je gostovanje otkazano. To sam saznala preko treće osobe, koja me je u petak uveče pozvala...
Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre

Kovačevićeva je, tvrde naši izvori, ovakvu odluku donela 'iz osvete', jer je Jungova prethodno odbila da joj besplatno ustupi baletsku salu! Informerovi sagovornici ocenjuju da je ovo samo još jedan dokaz da su Dragan Bujošević, Olivera Kovačević i ostali "žuti stručnjaci" privatizovali Javni servis toliko da na osnovu ličnih razloga prave "crne liste" nepoželjnih gostiju.

Pojela je sujeta

Prema rečima naših izvora, gostovanje Jungove na RTS otkazano je u poslednjem trenutku, veče pred emitovanje "Žikine šarenice".

- Iako je poslala sav materijal i spremila se za gostovanje u subotnjoj emisiji, Jungovoj je u petak uveče javljeno da je njen dolazak otkazan. Poziv je usledio iznenada i nije bilo nikakvog zvaničnog objašnjenja. Međutim, kako se pretpostavlja, reč je o čistom napadu sujete Olivere Kovačević! RTS je, naime, pre mesec dana tražio od Jungove da im ustupi prostor njene baletske škole za probe i snimanje jedne zabavne emisije. Ona je to odbila, uz objašnjenje da je u toku školska godina i da nije praksa da privatna škola svoje prostorije koristi za tako nešto, i to bez naknade. To je izgleda razbesnelo Kovačevićevu, pa je odlučila da se osveti Jungovoj i otkaže joj gostovanje u emisiji - prenosi naš izvor.

facebook

mojugao

SAŠA BOROJEVIĆ

MEDIJSKI STRUČNJAK

Slogan "vaše pravo da znate sve" izgleda treba zameniti sa "vaše pravo da znate samo ono što urednici RTS dozvole". Novinarski i profesionalni kodeks je grubo prekršen i ovo je zloupotreba položaja.

Kako bismo proverili ove informacije, pozvali smo Aju Jung, koja za Informer potvrđuje da je njeno gostovanje u emisiji "Žikina šarenica" otkazano.

- Emisija je trebalo da se emituje u subotu ujutru. Niko mi iz RTS nije zvanično rekao da mi je gostovanje otkazano. To sam saznala preko treće osobe koja me je u petak uveče pozvala i saopštila mi da ne mogu da gostujem iako je već sav materijal bio spreman. Bila sam jako iznenađena jer sa RTS uspešno sarađujem već 15 godina - podvlači Jungova.

Olivera Kovačević, na drugoj strani, tvrdi da ništa ne zna o ovom medijskom skandalu.

Nije ti to dedovina
Gospođica Kovačević bi trebalo da zna da RTS nije njena privatna televizija, već medijska kuća koju finansiraju svi građani
Ivana Vučićević, direktorka Studija B

- Ne znam o čemu pričate, ni o kakvoj emisiji govorite... - kratko je rekla Kovačevićeva.

Krajnje neprimereno

Na drugoj strani, direktorka Studija B Ivana Vučićević kaže da je ponašanje Olivere Kovačević krajnje neprimereno.

- Apsolutno je neprimereno da jedan od urednika Javnog servisa zabranjuje bilo koga, posebno zbog ličnih neslaganja. Gospođica Kovačević bi trebalo da zna da RTS nije njena privatna televizija, već medijska kuća koju finansiraju svi građani ove zemlje. Sigurna sam da među njima ima i onih koji bi sa zadovoljstvom gledali Aju Jung - zaključuje Vučićevićeva.

I dalje ne znamo zarade zvezda i zvezdica sa RTS

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević, u narodu poznat i kao Žuti Bujke, i dalje uporno krije koliko ukupno zarađuju Olivera Kovačević, Olivera Jovićević, Nataša Miljković i druge zvezde i zvezdice RTS.

Informer je još 27. marta 2015. prvi put od Javnog servisa zatražio da objavi zarade svojih zaposlenih, što do danas nije učinjeno.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija