• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

17.10.2017

16:25

(FOTO) NA PRODAJU TITOV PENTHAUS U NAJEKSKLUZIVNIJOJ ZGRADI NA MENHETNU: Početna cena - 15 miliona evra, a objavili su SAMO DVE FOTOGRAFIJE

Društvo

(FOTO) NA PRODAJU TITOV PENTHAUS U NAJEKSKLUZIVNIJOJ ZGRADI NA MENHETNU: Početna cena - 15 miliona evra, a objavili su SAMO DVE FOTOGRAFIJE

Podeli vest

U dupleksu površine 418 kvadratnih metara niko nije boravio više od 20 godina. Novac od prodaje nekad luksuznog penthausa trebalo bi da, prema dogovoru o sukcesiji, podele bivše republike SFRJ

Penthaus na njujorškoj Park aveniji, koju su vlasti bivše Jugoslavije kupile 1975. godine, prodaje se, a početna cena je 15,2 miliona evra. Stan je dostupan za potencijalne kupce od ponedeljka, a novac od prodaje nekad luksuznog penthausa trebalo bi da, prema dogovoru o sukcesiji, podele bivše republike SFRJ.

Ovaj stan je nekada koristio jugoslovenski predsednik Josip Broz Tito, a bio je i rezidencija jugoslovenskih izastanstava u UN. Penthaus nudi panoramski pogled na Njujork sa čak tri balkona.


SPREMNI SU DEBELO DA PLATE! Veliko interesovanje za nekretnine bivše SFRJ u Njujorku!

U dupleksu površine 418 kvadratnih metara niko nije boravio više od 20 godina, a stan je trenutno u devastiranom stanju. To objašnjava zašto je agencija koja ga prodaje objavila smo dve fotografije, terase i zgrade u kojoj se stan nalazi.

Douglas Elliman

- Nekretnini je potrebno potpuno renoviranje kako bi se stan prilagodio standardima 21. veka, jer decenijama niko nije vodio računa o njemu. Pošto su radovi dozvoljeni samo od maja do septembra, očekuje se da će projekat da traje dve ili tri godine, a možda i duže - rekao je za BIRN, Tristan Harper, agent za nekretnine.

Stan ima pet kupatila i četiri spavaće sobe, a graciozno predsoblje sa širokim stepenicama vodi ka dnevnom boravku sa teresom i kaminom.

Penthaus ima i jednu dnevnu sobu sa bibliotekom i velikim prozorima koji gledaju na Park Aveniju. Takođe ima posebne prostorije za poslugu i vešernicu.

Jugoslovenski ambasador Jakša Petrić za stan je 1975. godine platio 85.000 evra u gotovini. Čak 850.000 evra je potrošeno na opremanje stana.

mfa.gov.rs

List Njujork post je pre dva meseca podsetio da je u stanu boravio i Josip Broz Tito.

- To je istinski dijamant koji može da se pretvori u pravi dragulj na vrhu jedne od najekskluzivnijih zgrada na Park Aveniji - rekao je Tristan Harper, agent zadužen za prodaju stana.

Države bivše Jugoslavije takođe prodaju i dupleks od 3.650 kvadratnih metara koji se nalazi na Petoj Aveniji, a koji Srbija koristi za svoju misiju pri UN.

Ta rezidencija ima 32 sobe, osam kupatila i dva lifta, a prodaje se za 42 miliona evra.

Države bivše Jugoslavije očekuju da dobiju desetine miliona evra od prodaje bivših ambasada i rezidencija u Njujorku, Bernu, Tokiju i Bonu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija