• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

17.10.2017

19:48

(VIDEO) BUDIMO PONOSNI NA VOJSKU SRBIJE: Evo šta vas 20. oktobra očekuje na paradi SLOBODA 2017

Društvo

(VIDEO) BUDIMO PONOSNI NA VOJSKU SRBIJE: Evo šta vas 20. oktobra očekuje na paradi SLOBODA 2017

Podeli vest

Proba za vojnu paradu koja će biti održana 20. oktobra povodom Dana oslobođenja Beograda održana je danas na aerodromu u Batajnici, a ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je sve građane da dođu, uveličaju proslavu i "vide koliko je napredovala njihova zemlja i vojska"

On je istakao da su danas u Beograd došli i piloti iz ruske aero grupe "Striži" koji će izvesti deo svog programa od čega neke tačke prvi put van teritorije Rusije.

- Naša publika će imati sjajnu priliku da se uveri u njihove letačke sposobnosti. Naše vazduhoplovstvo je snažno, napreduje i dugo niste mogli da vidite ovoliki broj vazduhoplova na jednon mestu, svi sposobni, u resursu i spremni - rekao je Vulin.

Tanjug


On je rekao da sve pripreme teku po planu i da građani imaju razloga da "budu ponosni na svoju vojsku".

 

 


Rukovodilac prikaza "Sloboda 2017" brigadni general Duško Žarković rekao je da je "ljudstvo izuzetno motivisano" i da će biti opremljeni najsavremenijom opremom.

 

 

Tanjug



- Moći će da se vidi ljudstvo iz projekta 1500 sa savrenenom opremom, borbena sredstva i avioni MIG 29. Biće realizovana i vežba uz učešće pripadnika specijalne brigade, kopnene vojske i ratnog vazduhoplovstva - rekao je Žarković.

 

 


On je dodao da će u programu učestvovati 30 vazduhoplova, kao i da će u jednom od hangara biti izložena sva sredstva naoružanja Vojske Srbije koje će posetioci moći da razgledaju.

 

 

(FOTO) STIGLI RUSKI GOSPODARI NEBA! Akro-grupa “Striži“ sletela u Beograd!

Tanjug



Na današnjoj probi prikazano je prinudno uzemljenje vazduhoplova koji su oteli teroristi i oštetili ga, nakon čega se pilot katapultirao.

Usledila je akcija traganja i spasavanja pilota, nakon čega teroristi zauzimaju objekte po aerodromu i nastaje talačka kriza.

Tanjug

Nakon toga, prikazano je dejstvo specijalnih jedinica koje diverzantskim prepadom sa zemlje i iz vazduha rešavaju talačku krizu.

Pored toga, prikazan je i nalet aviona, defile vojske, borbenih i policijskih vozila.

Tanjug


Iz Vojske apeluju da svi zainteresovani građani na paradu u petak dođu gradskim prevozom, jer na aerodromu i u okolini neće biti parkinga za privatna vozila.

Tanjug



Tri kapije na koje će posetioci moći da uđu na aerodrom biće otvorene 20. oktobra od 9 časova na strani na kojoj se nalazi put Batajnica - Nova Pazova.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Deki

pre 6 godina

Bio sam na paradi odrzanoj 2014.. Ne sumnjam da ce i ove godine biti isto lepo

mica

pre 6 godina

E ova parada je nešto što bi definitivno volela da vidim.

Milos

pre 6 godina

Drago nam je sto ce i Ruski avioni ucestvovati u paradi i ulepsati ovaj dogadjaj.

MaJa

pre 6 godina

Vojska Srbije napreduje, moramo doći i pogledati sve ovo!

Vrscanka

pre 6 godina

Impresivno...Dobro je imati ovakvu vazdusnu odbranu.

Sanja

pre 6 godina

U poslednje vreme naša vojska je zaista napredovala

Ranko

pre 6 godina

Naš narod voli vojsku, voli da ih gleda dok marširaju. Uvek su parade bile vrlo posećene, građani vole da vide čime to raspolaže Vojska Srbije. Videće mnoga nova oruđa i naoružanje koje možda mnogi do sada nisu videli.

milica

pre 6 godina

Biće to prilika da se prezentuju letačke sposobnosti naših pilota.

MaJa

pre 6 godina

Budimo 20.oktobra uz Srpske vojnike da ih podržimo!

Boško J

pre 6 godina

Kakvu smo vojsku imali pre desetak godina , sada je to prava vojska. Verujem da je spremna da zaštiti naše granice.

Mitar Odović

pre 6 godina

Nadam se da ćemo i migove vrlo brzo videti da špartaju našim nebom.

Ljubica

pre 6 godina

Verujem da ce to biti predivna parada i da cemo se ponositi sa nasom vojskom.Dolazim i pozivam i druge da dodju.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija