• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

18.10.2017

13:29

(FOTO) VLADIMIR REBIĆ: Snažno odgovoriti na terorizam i organizovani kriminal!

Društvo

(FOTO) VLADIMIR REBIĆ: Snažno odgovoriti na terorizam i organizovani kriminal!

Podeli vest

Terorizam i organizovani kriminal predstavljaju ozbiljnu pretnju po sigurnost svih građana i odgovor na te bezbednosne izazove mora biti snažan, kako na nacionalnom, tako i na globalnom nivou, pre svega kroz uzajamnu pomoć i saradnju, poručio je danas u Beču direktor policije Vladimir Rebić

Rebić je preneo da je na zajedničkom sastanku Saveta OEBS-a i Foruma za bezbednosnu saradnju te organizacije, kojim predsedava Srbija, ocenjeno da migracije i problematika koja ih prati, poput terorizma, krijumčarenja ljudi i organizovanog kriminala predstavljaju globalni problem. 

MUP Srbije


- Čvrsta saradnja i blagovremena razmena informacija veoma su važni za suprostavljanje svim bezbednosnim izazovima. Svi nadležni organi Republike Srbije biće spremni da se aktivno uključe i daju pun doprinos rešavanju migrantske krize - istakao je Rebić.

Govoreći o problematici iregularnih migracija, Rebić je naveo da je od početka godine, do danas, na teritoriji naše zemlje otkriveno 5.778 migranata, od kojih je 4.756 izrazilo nameru za traženjem azila, dok je protiv 1.022 osobe podneta prekršajna prijava za nedozvoljen prelazak državne granice. 

MUP Srbije

Direktor policije je naveo i da su zajedničke snage policije i vojske, koje su angažovane na zaštiti granica Srbije prema Makedoniji i Bugarskoj, od formiranja sprečile oko 22.000 osoba da uđu na teritoriju naše zemlje. 

- Cilj naše zemlje je da ojačamo svoje nacionalne bezbednosne kapacitete i unapredimo saradnju i razmenu informacija sa drugim zemljama. Republika Srbija spremna je da aktivno učestvuje i pruži pun doprinos saradnji u oblasti borbe protiv iregunalrnih migracija - poručio je Rebić, saopštio je MUP.

On je dodao da je srpska policija na tom polju pružala podršku drugim policijama u regionu i kao primer naveo upućivanje naših policijskih službenika na makedonsko - grčku granicu. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija