• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

20.10.2017

23:29

VESLI KLARK OTIMA SRPSKE RUDE NA KOSOVU: Čeka Tačijev mig da u posao krene sa 15 miliona dolara i zaradi milione!

Društvo

VESLI KLARK OTIMA SRPSKE RUDE NA KOSOVU: Čeka Tačijev mig da u posao krene sa 15 miliona dolara i zaradi milione!

Podeli vest

Zloglasni američki generalVesli Klark, koji nas je bombardovao 1999. godine, očekuje da mu takozvana vlada Kosova omogući veoma unosan biznis

Vesli Klark, penzionisani general NATO-a, sada predstavnik kompanije "Enviditi" izjavio je, kako prenose kosovski mediji, da čeka na odluku kosovskih institucija za dozvolu za ulaganje u oblast energetskih minerala.

On je tu izjavu dao tokom posete Crnoj Gori gde je prisustvovao sastanku koji je organizovao Forum globalnih građana. Klark je rekao da su na Kosovu započete investicije u oblasti resursa uglja, ali još nema odluke institucija, piše kosovski portal Koha.

- U svakom slučaju, vlada mora da ima zajednički stav. Trebalo bi stvoriti konsenzus, ponuditi prilike. A ako ne dođe do toga, ako se ne postigne konsenzus i ne pruži prilika - do privatnih ulaganja neće doći. Dakle, ta ulaganja se nisu dogodila na Kosovu zbog reakcije u parlamentu u vezi sa dozvolom za eksploataciju resursa uglja - rekao je zloglasni penzionisani general, koji je predvodio vazdušnu kampanju NATO-a protiv srpskih i crnogorskih ciljeva 1999. godine.

On je podsetio da već investira u Rumuniji i Bugarskoj, kao i da su sa tamošnjim ljudima razgovarali u vezi sa nekim od poslova, te da u okviru toga traže priliku za ulaganja u Crnu Goru.

(VIDEO) GENERAL PAVKOVIĆ: NA KOSMETU SMO IZDRŽALI UDARE IZ STRATOSFERE! NATO, albanska vojska i OVK nisu nam oteli ni pedalj zemlje!

Podsećanja radi, krajem septembra 2016. godine, skupština Kosova je odložila odobrenje zahteva vlade Kosova da kompaniji "Enviditi" obezbedi licencu za ispitivanje energetskih minerala na Kosovu.

"Enviditi enerdži Kosovo" je firma koju vodi general Vesli Klark, a kompanija je zainteresovana za podzemnu gasifikaciju uglja na Kosovu i proizvodnju sintetičkog gasa, dizela i kerozina. Prvobitni zahtev za dozvolu kompanija je podnela 2013. godine, za tri licence, ukupne površine od preko 3.400 kilometara.

publik

Projekat uključuje gasifikaciju podzemnog uglja tehnološkim metodama koje omogućavaju proizvodnju sintetičke nafte (dizela), hemijskim procesom gasifikacije uglja, kroz upotrebu naprednih tehnologija. 

"Enviditi" očekuje da poveća početnu proizvodnju od 1.200 barela goriva dnevno na 20.000 barela prvobitnim investiranjem 15 miliona dolara da bi investicija dostigla pet milijardi dolara.

AMERIČKI EKSPERT POGODIO METU: Bombardovanje Srbije je strašna greška, KOJA SE ZAPADU OBILA O GLAVU!

Inače, zbog Klarkovog dolaska u Crnu Goru građani su u blizini Svetog Stefana, gde se održavao foorum na kojem je Klark učestvovao, protestvovali uz podsećanje da je Klark ratni zločinac. 

DOKTORKA DANICA GRUJIČIĆ O TUŽBI PROTIV NATO: Imamo bar 10 dokaza da je ALIJANSA TROVALA SRBIJU!

Vesli Klark je 1999. godine u Crnoj Gori osuđen na 25 godina zatvora, a učesnici protesta su naveli da su oni "predstavnici većinske Crne Gore koja ne zaboravlja šta se desilo 1999. godine" i poručili su da oni koji su u tome učestvovali nisu dobrodošli.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija