• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SPC

21.10.2017

22:16

(VIDEO) ŠOJGU DOBIO DO SADA NEVIĐENU ČAST: Pamtiće gostoprimstvo Srba i Beograd do kraja života!

Društvo

(VIDEO) ŠOJGU DOBIO DO SADA NEVIĐENU ČAST: Pamtiće gostoprimstvo Srba i Beograd do kraja života!

Podeli vest

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu tokom boravka u Beogradu u hramu Svetog Save ugradio jedan segment u mozaičku kompoziciju kupole. Usledila je poseta kripti hrama Svetog Save gde je visoki gost Patrijarhu srpskom darovao ikonu Presvete Bogorodice, delo ruskih vojnih umetnika.

Ruski ministar odbrane svečano je dočekan ispred glavnog ulaza u hram Svetog Save na Vračaru, gde je poslužen hlebom i solju od strane mladića i devojaka odevenih u tradicionalne srpske narodne nošnje. Visoki gost je srdačno pozdravio predstojatelja Srpske Pravoslavne Crkve koji je uzvratio toplim rečima dobrodošlice.
        
Patrijarh srpski g. Irinej dočekao je, podsetimo, 20. oktobra 2017. godine u hramu Svetog Save na Vračaru ministra odbrane Ruske Federacije g. Sergeja Šojgua u pratnji ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina.

Patrijarh Irinej je zahvalio gostu na podršci bratskog ruskog naroda, poželevši mu svako dobro od Gospoda našeg Isusa Hrista. Patrijarh je ovom prilikom naglasio da će hram "biti delo celog pravoslavlja u znak zahvalnosti Svetom Savi".

Tanjug
Tanjug

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija