• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: veče

23.10.2017

17:58

AMERI, DA RAZJASNIMO JEDNOM ZA SVA VREMENA: Srpski oficiri su branili narod, američki RUŠILI I UBIJALI po celoj planeti!

Društvo

AMERI, DA RAZJASNIMO JEDNOM ZA SVA VREMENA: Srpski oficiri su branili narod, američki RUŠILI I UBIJALI po celoj planeti!

Podeli vest

Zašto su se nevladin sektor i američki ambasador u Srbiji Kajl Skot toliko uzbudili, naljutili, razjarili posle najave ministra odbrane Aleksandra Vulina da će nekadašnji komandant Treće armije i Prištinskog korpusa VJ general Vladimir Lazarević predavati na Vojnoj akademiji u Beogradu

Zašto udaraju na komandanta koji se na Kosmetu uspešno suprotstavio NATO agresiji, odbijao napade i zamke terorističkih šiptarskih jedinica, odbranio i Liken i Košare, uz to i prisluškivao neprijatelja, i taktički uvek bio korak ispred njega?

Rasturio NATO

Lazarević je najmerodavniji, naročito po pitanju odbrane od NATO agresije, i to ne može niko da mu ospori. On nije nikakav kriminalac, nijedan zločin nije lično učinio. Nije kriv ni za šta. Osuđen je po komandnoj odgovornosti, a ta vrsta zločina je izmišljena da bi se moglo suditi Srbima i da bi se tako mogao osuditi ceo politički i vojni vrh države koja se suprotstavila otimanju svoje zemlje i koja se branila od napada.

 

Na ova pitanja, specijalno za "Novosti", odgovaraju naši istaknuti vojni eksperti, pravnici, politički analitičari… Otkrivaju i ceo kontekst novog propagandnog udara na Srbiju, još jedne kockice u mozaiku stalnih pritisaka na našu zemlju, podsećaju da nije tajna da veterani iz Vijetnama, Iraka, Somalije predaju na čuvenoj američkoj vojnoj školi "Vest Point", naglašavaju da SAD ne priznaju Haški tribunal kao sud gde bi se moglo suditi njihovim vojnicima i zločinima…

Svuda u svetu je sasvim uobičajena praksa da oni oficiri koji su učestvovali u ratovima predaju mlađim generacijama. To je najbolji način obučavanja novih vojnih kadrova, da se na njih prenesu iskustva preživelih, koji su bili istaknuti u borbama. Ne vidim nikakav razlog zašto bi se Vojska Srbije toga odrekla.

Ovako, u razgovoru za "Novosti", govori general u penziji Radovan Radinović, i komentariše mnogobrojne napade nekih nevladinih organizacija i proevropskih opozicionih stranaka da se general u penziji Vladimir Lazarević angažuje kao gostujući predavač na Vojnoj akademiji.

LAZANSKI: Da li američki ambasador Kajl Skot zaista veruje da su u Srbiji svi oboleli od amnezije?

- Lazarević je najmerodavniji, naročito po pitanju odbrane od NATO agresije, i to ne može niko da mu ospori. On nije nikakav kriminalac, nijedan zločin nije lično učinio. Nije kriv ni za šta. Osuđen je po komandnoj odgovornosti, a ta vrsta zločina je izmišljena da bi se moglo suditi Srbima i da bi se tako mogao osuditi ceo politički i vojni vrh države koja se suprotstavila otimanju svoje zemlje i koja se branila od napada - kaže on.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot naveo je da na američkim akademijama ne bi mogao da predaje neko ko je osuđen…

- Neumesno je porediti srpske i američke generale, jer američki nikada nisu izašli pred neki sud, ni međunarodni, ni u SAD. U svojim ratovima znali su da sravne do temelja tuđe gradove. Važnije im je bilo kolike će oni gubitke imati nego to što je nastradalo silno civilno stanovništvo. Zbog svega toga cinično je porediti naše oficire sa njima - ističe Radinović.

MOSKVA NIJE SMELA POVUČE 650 VOJNIKA SA KIM, TREBALO JE DA IH POŠALJE JOŠ: General Ivašov smatra da je napravljena VELIKA GREŠKA!

SAD su sa ogromnim brojem država, pa i sa Srbijom, sklopile bilateralne sporazume da njihove vojnike neće krivično goniti ukoliko počine zločine?

- Oni su velika sila kojoj su svi povlađivali, jedni jer su tako hteli, a drugi jer su naterani i prinuđeni. Tu privilegiju im nije trebalo davati, ali šta da se radi. Oni su samoproglašeni spasioci sveta i smatraju da im to pripada zahvaljujući vojnoj i ekonomskoj sili koju imaju u rukama - pojašnjava on. 

Generalu Lazareviću osporavaju kredibilitet jer je u Haškom tribunalu osuđen zbog zločina na Kosmetu…

AP PHOTO

- Lazarević je časno branio svoju zemlju i osuđen je u političkom sudu, a mi sad zbog toga treba da ga izopštimo i onemogućimo mu da svoje veliko znanje prenese onima kojima treba. Ma nemojte! Nema podobnijih da govore o tome kako se vode bitke i ratovi od onih koji su bili prinuđeni da ih vode, što je slučaj sa Lazarevićem i ostalim našim oficirima iz 1999. Tu ne može biti ništa nedostojno i nemoralno - pita se bivši general VJ.

(VIDEO) SRBI MESTO VAM JE UZ RUSE I KINEZE, NATO VAS ŽELI UNIŠTITI! Američko-nemački geopolitičar Frederik Vilijam Engdal OTKRIVA PAKLEN PLAN SAD

Koji je razlog napada na Lazarevića, s obzirom na to da je on odležao svoju kaznu i sad je slobodan čovek?

- Motiv da mu se oduzme pravo da predaje je isključivo politički. Cilj je narušiti kredibilitet države i rukovodstva koje to dozvoljava. Lazarević i njegovi saradnici i saborci su uspešno vodili odbranu zemlje i u stručnom smislu strahovito ponizili strašnu vojnu silu. Posledice po našu vojsku i njeni gubici su bili zanemarljivi. A to ih boli.

BRITANCI BRUTALNO NAPALI SRBE: Nemate pravo da budete vojno neutralni!

Šta je interes Srbije u ovom slučaju, kako se postaviti?

- Pritisci će biti na delu, nekad jači, nekad slabiji. Sva će se "žgadija" sveta, a to je ono najgore, pobuniti. Narikače iz nevladinog sektora predvođene "Ženama u crnom", proatlantski lobiji, jedva su dočekali da se jave i opravdaju zahteve za dobijanje novih donacija, jer su u poslednje vreme malo posustali i nema ih u javnosti. Ali neka "grakću" kao vrane, mi treba da radimo svoj posao na boljitku države i naroda, po onoj izreci "psi laju, karavani prolaze".

Vulin: Navikli smo na dvostruke aršine

Tanjug

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je povodom reakcija na postavljenje generala Vladimira Lazarevića na mesto predavača na Vojnoj akademiji da su kritike iz sveta i zemlje „odraz dvostrukih aršina".
- Navikli smo na dvostruke aršine kojima se Srbima zabranjuje sve i Srbi ne smeju ništa, a svi sa druge strane su nevini. Imate presudu koja govori da je „Oluja" zločin, ali niko nije odgovoran za taj zločin. Ispada da je to bila elementarna nepogoda - rekao je Vulin gostujući na Pinku.
Kako je istakao, ne može da razume razmeru nepravde prema srpskom narodu, napominjući da je general Lazarević slobodan čovek.
- Kadeti naše akademije se ne spremaju za mir nego za rat. Izabrali su takav posao i mi smo ponosni na njih i daćemo sve od sebe da rata nikada ne bude, ali ćemo se truditi da budemo spremni za njega. Od koga će oni da uče šta je rat, hoće li oni da uče od ljudi koji znaju šta je rat ili od onih koji to ne znaju? Obučavaće ih oni koji su život proveli i posvetili borbi - istakao je Vulin.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 6 godina

Imao sam cast da sluzim u pvo jedinici pod komandom gen. Lazarevica i upoznao ga licno. Da me sad pozove odmah bi krenuo bez pogovora bilo gde.\n

AS

pre 6 godina

OVO ŠTO SI TI REKAO JE I VIŠE NEGO DOVOLJAN DOKAZ DA JE PRAVI POTEZ ZA POSTAVLJANJE GEN. LAZAREVIĆA ZA PREDAVAČA MLADIM KADETIMA.

PETAR 1

pre 6 godina

@ marko.\nLepo od Vas patriotski, ali nemojmo vise da ratujemo, dosta je bilo, sada malo da radimo gradimo i uzivamo u zivotu.\n

Sasa

pre 6 godina

Pa valjda bi trebalo da nam na akademiji predaje vesli klark.. .kako smo bili agresori sami na svojoj teritoriji.nevladine organizacije da uce moralu a patkarosi postenju i onda bi skot bio srecan.malo morgen

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija