• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

24.10.2017

09:34

SVE VIŠE OBOLELIH! Male boginje s Kosova stigle u Kragujevac!

Društvo

SVE VIŠE OBOLELIH! Male boginje s Kosova stigle u Kragujevac!

Podeli vest

Male boginje stigle su sa KiM, gde je u nekim mestima zabeležena epidemija malih boginja, u Kragujevac

Podsetimo, RTS je nedavno preneo da je u pojedinim opštinama Na Kosovu, među kojima su i one sa srpskim stanovništvom, zabeležen povećan broj obolelih od morbila, a od te zarazne bolesti čak je umrlo i jedno dete. Samo u Prištini zabeleženo je oko 100 slučajeva.

Zbog toga su tamošnje zdravstvene i nadležne institucije povećale nadzor građana ali i obuhvat vakcinacije MMR vakcinom. 

Na dodatnom oprezu su i nadležni u Srbiji, ali i u Crnoj Gori odakle je u ponedeljak saopšteno da je epidemija malih boginja u toj zemlji za sada sasvim izvesna, budući na situaciju na Kosovu ali i u okruženju. 

Male boginje su međutim već stigle sa Kosova u Kragujevac. U Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" laboratorijski je potvrđeno da je osoba iz Kosovske Mitrovice, koja je bila u poseti Kragujevcu, razvila simptome bolesti. 

To je, navodi dalje taj beogradski list, drugi slučaj prenošenja malih boginja s Kosova, otkako je tamo proglašena epidemija.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija