• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

27.10.2017

19:33

GENERAL LAZAREVIĆ PREDAVAO, KADETI, OFICIRI I SABORCI GA SLUŠALI BEZ DAHA: Heroizam i čovečnost srpskih vojnika u odbrani od NATO!

Društvo

GENERAL LAZAREVIĆ PREDAVAO, KADETI, OFICIRI I SABORCI GA SLUŠALI BEZ DAHA: Heroizam i čovečnost srpskih vojnika u odbrani od NATO!

Podeli vest

General Vladimir Lazarević, nekadašnji komandant Treće armije i Prištinskog korpusa, održao je prvo predavanje na Vojnoj akademiji u Beogradu. Tema: Heroizam i čovečnost srpskih vojnika u odbrani od NATO agresije i u izvođenju protivterorističke operacije na KiM 1998-1999.

Osim budućih oficira, generala je, prenose Novosti, slušao i njegov ratni drug, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, kao i druge najodgovornije starešine VS. Među nekoliko stotina slušalaca našle su se i komandantove kolege koje su sada u penziji, a pred akademijom čekao ga je počasni vod i izneta je zastava.

Pozdravili ga i saborci

Sa generalom Lazarevićem na Vojnu akademiju stigli i njegovi bliski saradnici sa KiM. Generali Krsman Jelić i Toma Mladenović, pukovnici Milutin Filipović i Goran Jeftović. Izlaganje nekadašnjeg komandanta Prištinskog korpusa na video-bimu pratili su prezentacija originalnih ratnih dokumenata korpusa, naređenja i nikad viđeni video-materijali.

Ministarstvo odbrane u četvrtak nije želelo da od prvog časa generala Vladimira Lazarevića pravi medijski spektakl. Novinarima nije bio dozvoljen ulaz. 

General Lazarević ljubazno se pozdravio s ekipom "Novosti" pre ulaska u kasarnu u Ulici Pavla Jurišića, a nakon predavanja, sa nama je podelio i svoje utiske.

(VIDEO) SRBI MESTO VAM JE UZ RUSE I KINEZE, NATO VAS ŽELI UNIŠTITI! Američko-nemački geopolitičar Frederik Vilijam Engdal OTKRIVA PAKLEN PLAN SAD

- Ja sam svoj zadatak ispunio i puno mi je srce. Nije mala stvar kada vas sa pažnjom sluša nekoliko stotina ljudi, od kadeta svih klasa do njihovih nastavnika i generala. Aplauz kakav sam dobio na kraju, pravo da kažem, nisam očekivao. Sve u svemu, bilo je stručno i za mene sentimentalno - rekoa je naš proslavljeni general.

Sa generalom Lazarevićem u četvrtak su na Vojnu akademiju stigli i njegovi bliski saradnici sa KiM. Generali Krsman Jelić i Toma Mladenović, pukovnici Milutin Filipović i Goran Jeftović. Izlaganje nekadašnjeg komandanta Prištinskog korpusa na video-bimu pratili su prezentacija originalnih ratnih dokumenata korpusa, naređenja i nikad viđeni video-materijali.

(VIDEO) SRPSKI MIGOVI DOBIJAJU NAJSAVREMENIJU OPREMU: Dogovorena treća faza opremanja NOVIH LOVAČKIH AVIONA!

Vladimir Lazarević je govorio ravno dva sata. Posle toga postavljena su mu tri pitanja. Bilo bi ih mnogo više - da je bilo vremena.

TAČI REGRUTUJE SRBE ZA VOJSKU KOSOVA: Onima koji mu se suprotstave preti zatvorom, ili zastrašuje članove porodica!

General je još jednom ponovio da mu je najteži momenat tokom celog rata 1999. bio trenutak sa kraja rata kada je Si-En-En javio kako mu je na Paštriku početkom juna u tepih-bombardovanju poginulo 700 boraca. Kako je kazao, osedeo je tada u trenutku, jer vezu sa Delićem tog dana nije mogao kvalitetno da uspostavi.

AP PHOTO

- Kadete je u četvrtak interesovalo i kako se korpus maskirao i, što je podjednako važno, kako je Lazarević uspeo da u rekordnom roku dislocira sve materijalno-tehničke rezerve Korpusa, da nijedno privremeno skladište ne bude otkriveno i uništeno - govori za  pukovnik Jeftović, moderator predavanja. 

- Laza je i za ta pitanja imao originalna naređenja i zapovesti. Celo predavanje je bilo "struka", ni grama politike.

U inat NATO nastavlja da prenosi bogato znanje!

Spreman sam da nastavim saradnju sa VA i očekujem da ću se uskoro dogovoriti sa komandantima na akademiji za koji nivo im treba tema, poručio  je Lazarević. 
- Ovo prvo izlaganje je bilo malo uopšteno, da ga svi razumeju, dok će naredna zavisiti od postavljenog zadatka. Inače, ja sam sa ove akademije izašao pre 45 godina i ne mogu da opišem koliko mi je drago što sam prvi od mojih penzionisanih kolega koji se na nju vratio i stao za katedru. Nadam se da će i drugi penzionisani generali koji su branili zemlju 1999. govoriti o svojim iskustvima.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan

pre 6 godina

Veliki pozdrav slavnom generalu i komandantu treće armije PK VJ.

povratak otpisanih

pre 6 godina

Lazu za načelnika GŠ!!!\n

bubasvaba

pre 6 godina

A sto ceda ne predaje na vojnoj akademiji ???? predmet bezte noge jer je on po volji amera ako je akademija SRPSKA nema veze

povratak otpisanih

pre 6 godina

Lazu za nacelnika GS. Boljeg od njega nemamo!!!\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17