• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

28.10.2017

11:52

NIŠLIJA ZORAN POPOVIĆ ŽRTVA GREŠKE SISTEMA: Plene mu imovinu ZBOG TUĐIH DUGOVA!

Društvo

NIŠLIJA ZORAN POPOVIĆ ŽRTVA GREŠKE SISTEMA: Plene mu imovinu ZBOG TUĐIH DUGOVA!

Podeli vest

Nišliji Zoranu Popoviću izvršitelji prete plenidbom imovine zbog dugova čoveka koji živi na istoj adresi kao i on, samo u drugom delu grada!


 

Problem zbog adrese
Teraju me da platim dugove čoveka koji živi na istoj adresi kao i ja, samo se njegova ulica nalazi u drugom delu Niša
Zoran Popović

Ova neverovatna sistemska greška nastala je zbog činjenice da u Nišu postoje dve Paraćinske ulice sa kućnim brojem 14. Na jednoj adresi živi čovek koji je napravio velike dugove prema bankama i komunalnim preduzećima, a na drugog malerozni Zoran, kome izvršitelji uporno greškom dolaze sa namerom da uteraju taj dug.

Uprkos tome što svaki put mora da dokazuje da nije napravio nikakav dug, Zoranu i dalje stižu opomene, pozivi za sud, ali i ekipe izvršitelja sa namerom da popišu sve stvari iz kuće.

- Godinama trpim torturu zbog tuđe neodgovornosti. Borim se da izvršiteljima i sudovima dokažem da nisam nikome ništa dužan, već je to čovek koji kao i ja živi u Paraćinskoj 14, samo u drugom delu grada. Kako je moguće da gradska administracija ne može da ispravi taj javašluk posle toliko ponovljenih slučajeva? Banke i komunalci traže od mene pare za tuđi dug, tužilaštvo me juri zbog neodazivanja sudskom pozivu upućenom drugom čoveku, a vrhunac je bio dolazak sudskih izvršitelja koji su mi zapretili da će mi izneti stvari iz kuće, i to uz asistenciju policije. Zbog njih sam imao i najveće muke jer sam ih jedva ubedio da nisam taj koga traže. Međutim, oni samo pokažu papir sa imenom tog čoveka i adresom koja je ista kao i moja - objašnjava Popović.

Nose stvari sa adrese dužnika

Prema novom zakonu, izvršitelji imaju pravo da plene stvari iz stana u kojem je prijavljen dužnik čak i ako je vlasnik tog stana neko drugo lice. Takav je slučaj i Igora Stoiljkovića iz Koraćevca kod Predejana, kome su zaplenili imovinu zbog duga njegovog rođenog brata. Iako Igor i njegov brat već deset godina ne žive u istoj kući, brat se nije odjavio sa te adrese, pa su izvršitelji zakucali kod Igora na vrata da plene imovinu.

Dodatni problem predstavlja činjenica da Zoranu ništa ne znači to što se ne zove isto kao njegov dvojnik jer po zakonu izvršitelji imaju pravo da plene imovinu i iz tuđeg stana ako je dužnik prijavljen na toj adresi.

- Zato sam morao da dokazujem da taj čovek nikada nije bio prijavljen kod mene, ni kao član porodice, niti kao podstanar. Čak je ta njegova Paraćinska ulica preimenovana u Ulicu Petra Petrovića, ali niti je on to promenio u svojim ličnim dokumentima, niti su gradske vlasti ažurirale tu promenu u svojim datotekama - vajka se ovaj Nišlija.

Zoran kaže da je pokušao direktno da reši problem sa svojim dvojnikom, ali ga je on izvređao i rekao mu da ga više ne zove.

- Saznao sam njegov broj telefona, pozvao ga i zamolio ga da ažurira svoju adresu kako ne bih imao više problema. Međutim, on me je obasuo uvredama i pretnjama tako da više ne znam šta da radim - zaključuje Popović.
 

Informer




 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17