• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.10.2017

17:48

BEZBEDNOST DECE PRE SVEGA: Počela edukacija učenika o bezbednom korišćenju interneta!

Društvo

BEZBEDNOST DECE PRE SVEGA: Počela edukacija učenika o bezbednom korišćenju interneta!

Podeli vest

Predavanje i edukacija o bezbednom korišćenju interneta među decom pod nazivom "Tijana klik", održana je danas u Osnovnoj školi "Rade Drainac" u Borči u okviru saradnje Gradske opštine Palilula i Fondacije "Tijana Jurić"

Današnja edukacija učenika je prva u nizu koje će biti organizovane u školama na Paliluli i predstavlja početak realizacije Sporazuma koji su nedavno potpisale Opština Palilula i Fondacija "Tijana Jurić".

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić je istako da je reč o važnoj temi za Opštinu. 

- Za opštinu Palilula ovo je zaista bitna i veoma važna tema. Preventiva i bezbednost naše dece je, pre svega, naš prioritet u budućnosti. Hvala Fondaciji "Tijana Jurić" što je ovde sa nama i što ćemo zajedno moći u budućnosti da se bavimo preventivom, a ne uvek posledicama kao što smo to videli u prošlosti - naglasio je Jovičić.

On je dodao da su edukacija  dece kako da se odbrane od elektronskog nasilja i kako da roditelji primete određene nepravilnosti u ponašanju dece i opasnosti od interneta pitanja kojima će se Opština baviti i u mesecima koji dolaze. 
 
- Takođe bih naglasio da imamo snažnu podršku MUP-a i gospodina Nebojše Stefanovića koji je uključen u sve projekte i pruža podršku. S tim u vezi ako napravimo jednu celinu i dobru organizaciju možemo očekivati da će u budućnosti stopa nasilja i neka tragična dešavanja biti u opadanju - rekao je Jovičić i dodao:
 
- To je naš cilj, i rezultat ovog rada se ne ogleda u kvanititetu, u smislu da nešto merimo koliko se desilo, nego suština je da se nešto loše ne desi - rekao je Jovičić i zaključio da će se i u ostalim palilulskim školama odžati edukacije,  koje će doprineti da deca dobiju znanje kako da se odbrane u kritičnim situacijama od opasnosti koje vrebaju od novih tehnologija kojima su izloženi svakodnevno.

Igor Jurić upravitelj Fondacije "Tijana Jurić" je zahvalio Opštini Palilula i predsedniku na saradnji i najavio da će buduće aktivnosti Fondacije   prvo sprovoditi  na opštini Palilula. 

- Pozivam i druge opštine da nam se priključe u ovoj borbi, da budemo zajedno u tome, i da zaista učinimo sve da deca u našoj zemlji danas budu sigurnija i da ovo bude jedno sigurno okruženje za njihovo odrastanje -rekao je Jurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija