• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ekspres.hr

05.11.2017

21:57

HRVATI MASOVNO DOLAZE U SRBIJU NA LEČENJE: Spremni da plate hiljade evra za kubansku vakcina protiv raka!

Društvo

HRVATI MASOVNO DOLAZE U SRBIJU NA LEČENJE: Spremni da plate hiljade evra za kubansku vakcina protiv raka!

Podeli vest

Kuba je meka za onkološke pacijente u Srbiji, a sada se slavni kubanski lek koji pomaže u lečenju raka može dobiti u Beogradu, što tamo privlači i sve više Hrvata, piše Ekspres.hr

List navodi kako Kuba ima neke diskutabilne lekove, poput škorpionovog otrova, kojim leče lakše i teže bolesti, pa čak i karcinome.

Lečili i Čaveza i Batu

Slučajeva da su se ljudi odlazili lečiti na Kubu ima na pretek, ali najpoznatiji je svakako slučaj venecuelanskog predsednika Huga Čaveza.
On je nakon dijagnoze karcinoma u četvrtom stadiju otišao u Kubu na lečenje, a tamo je odlazio i na hemoterapije. Nakon dijagnoze živeo je pune tri godine - mnogo duže nego što su to procenili doktori Venecueli.
Na Kubi se lečio i čuveni glumac Bata Živojinović, a pretpostavlja se da je mnogo slavnih pokušalo da reši svoje zdravstvene probleme na Kubi.

Iskustva primene kubanskog leka, navodi ovaj medij, protiv raka pluća u slučaju 25 obolelih u beogradskom KBC Bežanijska kosa pokazuju da taj medikament većini pacijenata produžuje život, da ga dobro ga podnose i da nema nuspojava.

Vest o "čudotvornom kubanskom leku" brzo se proširila pa pacijenti iz Hrvatske, ali i Makedonije, Crne Gore kontaktiraju beogradski KBC Bežanijska kosa kako bi  kupili lek koji je Kuba donirala Srbiji krajem 2015. godine. 

Oboleli u Hravskoj, ali i drugim zemljama bivše Jugoslavije, navodno, nude hiljade evra kako bi se dokopali leka iz Kube, iako   vakcina za sada nije u prodaji.   

Najpoznatiji među kubanskim lekovima je svakako CIMAvax. Kubanski stručnjaci su na ovom leku radili punih 25 godina, a osim u KBC Bežanijska Kosda, terapija kubankim lekom se sprovodi i  u Novom Sadu.

To je lek koji ne sprečava rak pluća, ali zaustavlja širenje bolesti tako što napada belančevine uključene u rast raka. Zahvaljujući ovoj transformaciji, uznapredovali rak bi se mogao pretvoriti u hroničnu, izlečivu bolest umesto u fatalnu. 

TODORIĆ I MIŠKOVIĆ HTELI DA VLADAJU SRBIJOM I HRVATSKOM: Plan "Herkul" propao jer se nisu dogovorili ko je glavni!

Ovaj lek je prvi takve vrste, a da je reč o stvarno značajnoj inovaciji dovoljno govori podatak da bi i ekonomska velesila poput SAD mogla tražiti pomoć od svog zakletog neprijatelja.

- Postoje barem tri velike medicinske inovacije koje Kuba ima, a mi trebamo, a trgovinski embargo nam  stvara prepreke - rekao je Huffington Postu američki Naučnik zadužen za medicinsku saradnju s Kubom, Pierre LaRamée .

SRBIJA JE BOLJA OD HRVATSKE, LIJEPA NJIHOVA BIĆE NAJGORA U EU! Šokantna analiza koja je ZAGREB OSTAVILA BEZ REČI!

Osim CIMAvaxa, kao revolucionarni se često spominju i drugi kubanski lekovi - Vidatox, Heberprot P75, Vaxire, Melagenina Plus...

Clipart.com

Ekspres otkriva i da će Srbija ugostiti poznatog onkologa iz Havane i profesorku na tamošnjem medicinskom fakultetu Anabel Estevez Garsiju koja će u našoj zemlji boraviti mesec dana kao predstavnik Udruženja lekara Kube. 

SPASLA JE 10.000 DECE IZ JASENOVCA I SRAMNO PREĆUTANA: Austrija čak ni tablu na njenoj kući ne dozvoljava!

Ona će tom prilikom predstaviti dostignuća savremene medicine u lečenju raka i drugih teških bolesti - ovisnosti, Parkinsona, bolesti očiju i kože, gangrene...

Kuba navodno od 2012. godine provodi i klinička istraživanja kojima testira svoje vekacine protiv HIV.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Salsa

pre 5 godina

Nije vazno kolko su oni spremni da plate. Ta vakcina je na Kubi oko 800 dolara, a kod nas oko 1200 evra, tako da svakako terapija tom vacinom kosta nekolko hiljada evra.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija