• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

07.11.2017

21:10

ZA TURU "VALTER" VEĆ SE INTERESUJE 20.000 KINEZA! Turisti sa Dalekog istoka stižu u Srbiju zbog Bate Živojinovića!

Društvo

ZA TURU "VALTER" VEĆ SE INTERESUJE 20.000 KINEZA! Turisti sa Dalekog istoka stižu u Srbiju zbog Bate Živojinovića!

Podeli vest

Šestodnevna tura posvećena Bati Živojinoviću počinje na proleće, a za nju se već raspitivalo 20.000 kineskih turista. Aranžman "Putevima Valtera" predviđa obilazak Beograda, Oplenca, Zlatibora, Drvengrada, Višegrada i Sarajeva, a razmatra se i poseta Batinoj kući u Koraćici

Šestodnevni turistički aranžman "Valter" posvećen glumcu Velimiru Bati Živojinoviću počinje na proleće, a za njega je već zainteresovano 20.000 kineskih turista, saznaje Informer!
Tura specijalno smišljena baš za Kineze obuhvataće posetu Beogradu, Oplencu, Zlatiboru, Drvengradu, Višegradu i Sarajevu, a razmatra se ideja da se u program ubaci u Batina rodna kuća u Koraćici na Kosmaju.


Interesovanje za ovaj aranžman u najmnogoljudnijoj zemlji sveta je ogromno! Od oktobra prošle godine, kada je ta biznis-ideja prvi put predstavljena baš u Informeru, pa sve do danas veliki broj Kineza raspitivao se za nju iako prodaja aranžmana još nije ni počela.
Želja kineskih turista da dođu u Srbiju i prođu "Putevima Valtera" još je veća otkako su početkom godine ukinute vize između dveju zemalja, nakon čega je uvedena i redovna avionska linija Beograd - Peking.

Sve spremno

Denis Hajdarević iz sarajevske agencije "Nebo", koja radi sa kineskim turistima, otkrio nam je da su u toku poslednje pripreme za realizaciju ovog aranžmana i da će on sasvim sigurno krenuti na proleće.

Aktivni turisti
Kinezima ćemo ponuditi veliki broj destinacija jer oni vole da su stalno u pokretu
Denis Hajdarević iz agencije "Nebo", koja će organizovati turu

- Planirano je da tura "Putevima Valtera" krene na proleće 2018. godine. Za sada je ideja da traje šest dana, a koštaće 560 evra. Obilaziće se Beograd, Oplenac, Zlatibor, Drvengrad na Mećavniku, Višegrad i Sarajevo - kaže za Informer Hajdarević.

On navodi da kineski turisti inače vole da su stalno u pokretu, zbog čega ovaj aranžman obuhvata veliki broj destinacija.
- Kinezi ne vole da se zadržavaju dugo na jednom mestu. Pokazaćemo im Višegrad, kao i gde su se snimale scene za film "Valter brani Sarajevo", stare kuće po Sarajevu, Konjic... Bilo bi dobro i da se između Kine i BiH napravi bezvizni režim, isto kao što je Srbija uradila, jer bi to onda olakšalo dolazak turista iz Kine - dodaje Hajdarević.

VIŠE OD 20.000 KINEZA KREĆE NA TURNEJU "PUTEVI VALTERA": To može samo Bata Živojinović!

printscreen

Obožavaju Batu

Mirjana Ljubinković, direktorka agencije "Glob metropoliten turs" koja će raditi ovaj aranžman, još ranije je za Informer najavila da će tura posvećena Bati Živojinoviću privući veliki broj kineskih turista u Srbiju.

560 evra koštaće tura "Putevima Valtera"

- Već godinama radimo sa turistima iz Kine i ovo je samo kruna svega toga. Mislimo da će tura "Putevima Valtera" biti izuzetno popularna u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, jer oni zaista obožavaju Batu Živojinovića i film "Valter brani Sarajevo". Aranžman će koštati 560 evra bez avionske karte, a za taj novac turisti iz Kine imaće mogućnost da posete sva ona mesta kroz koja je prošao Bata, ali i Vladimir Perić Valter kao istorijska ličnost. Potrudili smo se da plan i program ove ture napravimo izuzetno profesionalno, sa najboljim vodičima - rekla je Ljubinkovićeva.

"Bevanda", Koraćica i bioskop

Miljko Živojinović, sin legendarnog Bate, govoreći o planiranom dolasku 20.000 kineskih turista na turu "Valter", u izjavi za banjalučke "Nezavisne" kaže da bi taj aranžman morao obavezno da sadrži "tri ključne tačke":
- Prva je restoran "Bevanda" preko puta Batinog i Lulinog stana u Beogradu, gde je otac često odlazio na morske specijalitete. Druga je Batino selo Koraćica na Kosmaju, tamo je sedamdesetih godina prošlog veka moj otac napravio vikendicu pored svoje rodne kuće. I treće obavezno mesto morao bi da bude bioskop u Sarajevu u kojem je 1972. godine premijerno prikazan film "Valter brani Sarajevo" Hajrudina Krvavca - rekao je Miljko Živojinović za "Nezavisne".

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija