• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

08.11.2017

08:10

PRONAĐENE NAOČARE ĐENERALA DRAŽE U JAMI CEROVA?! Otkriven predmet koji bi mogao da reši misteriju!

Društvo

PRONAĐENE NAOČARE ĐENERALA DRAŽE U JAMI CEROVA?! Otkriven predmet koji bi mogao da reši misteriju!

Podeli vest

U pećini na Zlatiboru, među skeletima, otkriven predmet koji bi mogao da reši misteriju ubistva Draže Mihailovića, pišu Večernje novosti

Nedavno otkriće masovne grobnice u pećini Cerova na Zlatiboru, potkrepljeno svedočenjima najstarijih meštana ovog kraja, pokazalo je da su na ovom mestu u junu 1945. surovo i bez presude likvidirani srpski mladići, povratnici iz rata.

TITO I DRAŽA ZARATILI ZBOG NOVCA IZ UŽIČKOG TREZORA NARODNE BANKE JUGOSLAVIJE: Šokantno otkriće, koje će PROMENITI ISTORIJU!

Prethodnih dana, speleolozi su se još jednom spustili na dno jame, a među kostima pronašli su jedan prepoznatljiv predmet - staklo i deo okvira za naočare, koje liče na one koje je uoči streljanja 1946. godine nosio đeneral Dragoljub Draža Mihailović, komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini.

-  Pored dela naočara, koje smo pronašli u jami Cerova, a koje izgledaju baš kao one koje je imao Draža MIhailović, postoje i svedočenja da su se Slobodan Penezić Krcun, vođa akcije hvatanja generala Draže, kao i Miloš Minić, tužilac u sudskom procesu protiv MIhailovića, u posleratnim godinama na Zlatiboru, lično raspitivali o jami - kaže Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina. 

(FOTO/VIDEO) OVAKO SU IZGLEDALI POSLEDNJI SATI DRAŽE MIHAILOVIĆA: Na današnji dan streljan je Čiča!

On objašnjava da su komunisti godinama vešto podmetali tragove o lažnim grobu vođe Ravnogorskog pokreta, a isto tako su revnosno odvraćali istraživače i od jame Cerova. 

Tako je ona bila tajna sve do sada, objašnjava Stamatović i dodaje da sve to baca novo svetlo na dosadašnje verzije o mestu ubistva Mihailovića te se sada može pretpostaviti da je on ustvari streljan kod te jame i bačen u nju. 

(VIDEO) ANDRIĆ JE DRAŽU MIHAJLOVIĆA SMATRAO NOVIM KARAĐORĐEM: Čiča je ratovao sam protiv svih, OVO SU TAJNE KOJE SU SE KRILE POD KLJUČEM!

Do odgovora da li na dnu jame Cerova zaista počivaju ostaci Mihailovića kao i da li su pronađene naočare njegove znaće se kada se završe sve analize, ukoliko ih bude. 

Stamatović za "Novosti" kaže da je o svemu odmah obaveštena policija i da je Tužilaštvo dužno da pokrene istragu, uprkos višedecenijskom zataškavanju slučaja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 4 godine

Nesvršeni đaci večernjih osnovnih škola nisu učili da je septembra 1944. kralj Petar II naredio Mihajloviću da se priključi NOVJ i da zajedno učestvuju u oslobođenju zemlje, što on nije izvršio. Kralj mu je oduzeo funkciju komandanta jugoslovenske vojske u otadžbini i oduzeo mu generalski čin i proglasio ga izdajnikom. Znači on nije general. Ne može nenadnežni sud da poništava odluku kralja. 1946 je osuđen za ratne zločine i pravosnažnom presudom je streljan. Da se Kralj Petar II posle rata vratio u zemlju sasvim je sigurno da bi Mihajlovića, Nedića i Ljotića kao ratne izdajnike osudio na smrt vešanjem.

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija