• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpska istorija

10.11.2017

19:16

I TO JE MOGUĆE! HRVATSKI ISTORIČAR VEĆI SRBIN OD MNOGIH SRBA! To je jedini državotvorni narod, Hrvati ne postoje!

Društvo

I TO JE MOGUĆE! HRVATSKI ISTORIČAR VEĆI SRBIN OD MNOGIH SRBA! To je jedini državotvorni narod, Hrvati ne postoje!

Podeli vest

Dok među intelektualcima u Srbiji vlada duh samoporicanja, negiranja i ponižavanja svega srpskog, dr Višeslav Aralica, hrvatski istoričar i profesor istorije iz Hrvatskog instituta za povijest i Filozofskog fakulteta u Zagrebu tvrdi da su Srbi jedini slavenski narod koji je državotovoran

- Stjepan Radić se zalagao za otcepljenje od Srba, koji su takođe Slaveni. Doduše, on ih Slavenima nije ni smatrao, doživljavajući Slavene kao miroljubive i vredne, a Srbi su mu bili ratnici. Kad pogledate iz perspektive zapadnjaka, Srbi su doista drugačiji od svih ostalih slavenskih naroda. Nemci jesu ratovali protiv Srba, ali su ih baš zato i poštovali - ističe Aralica.

Osim toga, SRBI SU JEDINI SLAVENSKI NAROD KOJI JE DRŽAVOTOVORAN, jedini narod u Evropi, kaže Aralica, čija dinastija nije poticala od germanskih osvajača iz ranog srednjeg veka. Imali su ih, u stvari čak dve, Petrović-Njegoše i Karađorđeviće, obe s područja današnje Crne Gore. 

BJELA ZABRANIO "SENKE" U HRVATSKOJ! Ako hoće da gledaju u "lijepoj njihovoj" MORAJU DA PLATE!

Za to vreme, dodaje on, bugarski je kralj praktično Nemac grčki je Nemac ili Danac, kako se uzme. Ruska kraljevska porodica ima rusko prezime, ali su isto Nemci.

HRVATI MASOVNO DOLAZE U SRBIJU NA LEČENJE: Spremni da plate hiljade evra za kubansku vakcina protiv raka!

- Gde god pogledate, svuda su ili Nemci ili su poreklom Germani, kao kod Talijana ili Španaca. I onda je to stvar poštovanja. Kao, Slaveni su dobrice, kmetovi, radnici, ali nisu ratnici, ne mogu se osloboditi, ne mogu stvoriti državu. A Srbi se u tu priču ne uklapaju, dakle nisu Slaveni - poentira ovah istoričar iz Hrvatske.

IZRAEL JE UZ SRBIJU, ZA HRVATE NEMA OPROŠTAJA: Bivši šef čuvenog "Nativa" o dešavanjima na Balkanu!

Najveći hrvatski arheolog, profesor emeritus Nikola Jakšić kaže da Hrvata nije bilo ni u 7. ni u 8. veku na ovim prostorima. Poznata hrvatska naučnica, dr Andreja Zorić obranila doktorsku disertaciju u Nemačkoj u kojoj dokazuje da je pravljenje hrvatske nacije kultura laži. 

- Kad sam ja sve to pisao, onda su me napadali da je to "velikosrpska" priča. Jel ima i malosrpska? Otimaju mi ovi hrvatski naučnici  posao, razmišljam da odem u penziju - poručuje istoričar iz "lijepe njihove".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sever

pre 6 godina

Čekaj bre, pa ni Nemanjići nemaju veze sa Germanima, inače je istina da su Nemci u svim državama po Evropi imali nekog svog vladara ili kralja koji je bio njihovog porekla, čak je i ova današnja zločinačka kruna u Britaniji nemačka loza genocidna.

JugBogdan

pre 6 godina

Jeste sve tacnojedini smo drzavotvorni narod,ali nam je nemacka skola istorije nametnula ili smo mi prihvatili(svejedno) istoriju od Nemanjica, Sta je npr. sa Jovanom Vladimirom, srpskim kraljem (stolovao kod Skadarskog jezera)?A ima ih jos. Mi smo mesavina autohtonih starosedeoca balkana i slovena. Rusi uce da su se doselili iz podunavlja,a mi da smo dosli iz rusije,sa kavkaza. Zanimljivo zar ne?

sumadinac neprskani

pre 6 godina

mislim da tekst treba poceti sa dok medju intelektualcima u beogradu itd . sebe iako sam fakultetski obrazovan nazalost nemogu da smatram intelektualcem ali da mogu da vidim i razumem to sto ljudi od integriteta i nauke ovde u sumadiji misle , mogu . e oni ne dele misljenje i stavove beogradske intelektualne boze me prosti elite . srbija apsolutno nije beograd i polako dolazi vreme da se to i pokaze . nece moci vise da neki moron sin polu morona i unuk crvenog dodjosa odlucuje sta srbija treba da bude kako da se ponasa .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija