• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.11.2017

08:43

MALE NASILNICE IZ ARANĐELOVCA NAŠLE IZGOVOR: Kajemo se što smo pretukle drugaricu, SAMO SMO SE IGRALE RIJALITIJA!

Društvo

MALE NASILNICE IZ ARANĐELOVCA NAŠLE IZGOVOR: Kajemo se što smo pretukle drugaricu, SAMO SMO SE IGRALE RIJALITIJA!

Podeli vest

Učenice Tehničke škole "Mileta Nikolić" iz Aranđelovca koje su krvnički prebile drugaricu B. N. (15) na saslušanju rekle da nisu to htele da urade i da su sve učinile po ugledu na rijaliti programe

 

Pokušaj vađenja
Mislim da su devojčice instruisane da se vade na rijaliti, jer to može da im bude olakšavajuća okolnost
Zoran Milivojević, psihoterapeut

Dve učenice prvog razreda Tehničke škole "Mileta Nikolić" iz Aranđelovca, koje su brutalno za vreme školskog odmora pretukle devojčicu B. N. (15), na saslušanju u školi i policiji rekle su da nisu imale nameru da povrede drugaricu iz razreda i "da su se samo igrale rijalitija"?!

Kako su navele, nakon što su shvatile posledice svog dela, "iskreno se kaju zbog onoga što su učinile".

Male nasilnice su na saslušanju rekle da su samo želele da oponašaju konfliktne situacije iz rijaliti programa.

- Svi smo bili frapirani kada smo slušali njihovu priču. Pričale su da ih je B. N. vređala putem Fejsbuka i da nisu znale kako tome da stanu na put. Opominjale su je, pretile, a onda im je, kako su rekle, nekako bilo logično da po ugledu na rijaliti programe preuzmu stvar u svoje ruke. Priznale su da nisu očekivale da će stvari otići toliko daleko. Kako su rekle, želele su samo da zaplaše drugaricu. Na kraju su kroz suze rekle da se istinski kaju - kaže izvor Informera upoznat sa saslušanjem maloletnih nasilnica iz Aranđelovca.

(VIDEO) ŠOKANTNA ISPOVEST RODITELJA PRETUČENE DEVOJČICE: Nije bilo samo šamaranje, sevale su i pesnice i SVE TO ZBOG FEJSBUKA!

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NEMOJ, NEMOJ MOLIM TE... Pojavio se JOŠ JEZIVIJI SNIMAK iz srednje škole u Aranđelovcu!

VUČIĆ O NASILJU U ŠKOLAMA: Veoma sam zabrinut - KAO DRŽAVA MORAMO EFIKASNIJE DA DELUJEMO!

ZAŠTO?! Aleksina mama se oglasila povodom BRUTALNOG NASILJA u školama u Aranđelovcu!

NASILNIM DEVOJČICAMA ZAKON NIŠTA NE MOŽE: Učenice iz Aranđelovca koje su pretukle drugaricu IZVUĆI ĆE SE BEZ KAZNE!

Ministarstvo: Sklonite decu od rijalitija

U Ministarstvu prosvete rekli su da nisu imali uvid u izjave dece koja su učestvovala u vršnjačkom nasilju u Aranđelovcu, jer su ih davali u policiji u prisustvu roditelja. Ipak, napomenuli su da rijaliti programi vrlo negativno utiču na decu.
- Smatramo da modeli ponašanja koji se prikazuju u rijaliti programima izuzetno negativno utiču na decu, koja su posebno podložna učenju po modelu - rečeno je u ministarstvu.

Protiv ovih devojčica vodi se istraga zbog nasilničkog ponašanja, a sankcija za ovo krivično delo kod mlađih maloletnika je izuzetno blaga.

- Gotovo je izvesno da će im biti određen pojačan roditeljski nadzor i da će se sve na tome završiti. Naravno, pod uslovom da ne budu pravile nove incidente - objašnjava naš sagovornik.

Psihoterapeut Zoran Milivojević kaže da nam se deca, nažalost, sve više identifikuju sa lošim uzorima, kojih su rijalitiji prepuni. Međutim, on smatra da su se u ovom slučaju nasilnice u želji da skinu odgovornost sa sebe malo "zaigrale".

- Uticaj rijalitija i njihovih "junaka" na psihu dece je tragičan, jer oni smatraju da u njih ulaze poznati i uspešni ljudi. Kad imate takvo predubeđenje o ljudima koji su u njima, nije teško ni identifikovati se sa njihovim ponašanjem. Međutim, ovo su velika deca i mislim da su instruisana da tako kažu, jer to može da im bude olakšavajuća okolnost. Jednostavno, oni pokušavaju da skinu odgovornost sa sebe, a to čine tako što manipulišu onim što su čuli - kaže Milivojević.


 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija