• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pravda.rs

14.11.2017

21:14

RUSKI HUMANITARNI CENTAR I U VOJVODINI?! Radikali skupljaju potpise i očekuju podršku u parlamentu!

Društvo

RUSKI HUMANITARNI CENTAR I U VOJVODINI?! Radikali skupljaju potpise i očekuju podršku u parlamentu!

Podeli vest

Na prostoru AP Vojvodine mogao bi da bude formiran Srpsko-ruski humanitarni centar, po uzoru na onaj koji već postoji u Nišu

Poslanička grupa "Dr Vojislav Šešelj"- Srpska radikalna stranka" uputiće zahtev Skupštini AP Vojvodine da se donese odluka o pokretanju inicijative za otvaranje Srpsko - ruskog centra za hitne intervencije na prostoru severne srpske Pokrajine.

- Mi srpski radikali smo mišljenja da je Vojvodini neophodan jedan ozbiljan centar za hitne intervencije u vanrednim situacijama, za intervencije u slučaju prirodnih nepogoda, požara i poplava, po uzoru na Srpsko - ruski humanitarni centar u Nišu, koji je bez sumnje najbolji humanitarni centar u ovom delu Evrope. Srpska radikalna stranka očekuje da većina poslanika u pokrajinskoj Skupštini pokaže političku mudrost, zrelost i odlučnost i pruži podršku ovoj inicijativi Srpske radikalne stranke, čime bi učinili prvi korak u realizaciji ideje da Vojvodina dobije savremen i ozbiljan centar za hitne intervencije u saradnji sa bratskom Ruskom Federacijom -  rekao je medijima predsednik poslaničke grupe radikala u Skupštini AP Vojvodine Đurađ Jakšić.

(VIDEO) RUSKI GENERAL KOJI JE ODBRANIO OBRENOVAC: Srbe nikad neću zaboraviti! NEĆE NI TEBE SRBIJA!

Jakšić je dodao da je Srpska radikalna stranka pokrenula veliku svenarodnu akciju prikupljanja potpisa podrške građana za otvaranje Srpsko-ruskog humanitarnog centra na prostoru AP Vojvodine.

On je istakao da je krajnje vreme da Srbija prekine sa strmoglavim srljanjem ka Evropskoj uniji, koje je, u poslednjih 17 godina, proizvelo katastrofu u nacionalnom, ekonomskom i svakom drugom pogledu po srpsku državu i narod. Krajnje je vreme da se Srbija okrene bratskoj Ruskoj Federaciji i uđe u politički, ekonomski i vojni savez sa Rusijom.

(VIDEO) SPORAZUM O STATUSU RUSKO-SRPSKOG CENTRA JE DAVNO POTPISAN! Čepurin otklonio svaku dilemu, Ameri sada mogu samo da se ljute na Tadića!

- 'Srpska radikalna stranka insistira na tome da se hitno, u skladu sa međuvladinim sporazumom između Republike Srbije i Ruske Federacije, dodeli diplomatski status Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu. Mi srpski radikali insistiramo na tome da se jedan ovakav centar otvori i na prostoru AP Vojvodine, jer je to potreba i interes svih građana koji žive u Vojvodini - zaključio je Đurađ Jakšić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 6 godina

Još nije otvoren? Što pre to bolje..,aj požurite malo stim dosta čekanja. Otvaraj centar i bez potpisa..

Taras Buljba

pre 6 godina

Ја сам за руске базе х 3 у Србији.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija