• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.11.2017

23:07

MINISTAR LONČAR U POSETI BOLNICI SVETI SAVA: Učinićemo sve da ova bolnica bude regionalni lider u lečenju moždanog udara!

Društvo

MINISTAR LONČAR U POSETI BOLNICI SVETI SAVA: Učinićemo sve da ova bolnica bude regionalni lider u lečenju moždanog udara!

Podeli vest

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije ass dr Zlatibor Lončar posetio je danas Specijalnu bolnicu za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“ i tom prilikom, zajedno sa dr Milanom Savićem, direktorom ove zdravstvene ustanove, obišao angio salu kao i prostor namenjen za ugradnju novog skenera za čiju nabavku je Ministarstvo zdravlja izdvojilo blizu 60 miliona dinara, i koji će do kraja novembra početi sa radom

Bolnica Sveti Sava je po organizaciji, kapacitetu i kadrovskoj kao i tehnološkoj strukturi jedinstvena zdravstvena ustanova koja se bavi isključivo prevencijom i lečenjem moždanog udara. U ovoj ustanovi uradi se godišnje oko 16.000 pregleda na skeneru i oko 10.000 pregleda na magnetnoj rezonanci, kao i 3.500 rentgen pregleda i oko 15.000 različitih ultrazvučnih pregleda.

Prilikom posete ovoj zdravstvenoj ustanovi, ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da će nabavkom novog, savremenog skenera Specijalna bolnica „Sveti Sava“ biti u mogućnosti da dobre rezultate koje ostvaruje i dodatno unapredi, u interesu građana, pacijenata ove ustanove.

 

- U Srbiji se godišnje registruje oko 24.000 novih pacijenata obolelih od akutnog moždanog udara. Ova bolest predstavlja veliko opterećenje za zdravstveni sistem s obzirom da lečenje traje dugo, skupo je, a posledice po pacijente su najčešće teške.

Moždani udar u Srbiji prvi je uzrok smrti kod žena a drugi kod muškaraca, odmah iza infarkta srca.Od ukupnog broja obolelih u bolnici „Sveti Sava“ godišnje se hospitalno zbrine između 6 i 7
hiljada pacijenata što je četvrtina svih obolelih na teritoriji republike.
 

Zato je od velikog značaja za naše građane činjenica da „Sveti Sava“ primenjuje sve terapijske standardne i napredne doktrinarne procedure u lečenju moždanog udara i po tome ne zaostaje za svetom. Ulažemo u opremu, imamo vrhunske stručnjake koji ovde rade i želimo da ova bolnica zaista bude regionalni lider u lečenju moždanog udara- rekao je ministar Lončar.

Direktor Specijalne bolnice „Sveti Sava“ mr sci. med. dr Milan Savić istakao je da se u ovoj ustanovi godišnje uradi oko 100 takozvanih intravenskih tromboliza, najviše u Srbiji, a ta terapija je i dalje zlatni standard u lečenju akutnog ishemijskog moždanog udara.
 

- Bolnica „Sveti Sava“ je specijalizovana ustanova za dijagnostikovanje i lečenje cerebrovaskularnih bolesti, jedinstvena u svetu sa 250 postelja iste namene, uz primenu svih najnaprednijih metoda uključujući i endovaskularne procedure i trombektomiju. Zadovoljni smo što resorno ministarstvo prepoznaje naš rad i što nam pomaže da nastavimo da radimo kvalitetno” istakao je Savić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija