• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpski telegraf

16.11.2017

09:52

SEKS SA DECOM OD 13 GODINA BIĆE DOZVOLJEN?! U Evropskoj uniji se na mala vrata LEGALIZUJE PEDOFILIJA!

Društvo

SEKS SA DECOM OD 13 GODINA BIĆE DOZVOLJEN?! U Evropskoj uniji se na mala vrata LEGALIZUJE PEDOFILIJA!

Podeli vest

Seks sa decom je OK! Ovakve poruke stižu iz Evropske unije, gde Francuska razmatra da granicu za stupanje u seksualne odnose spusti sa 15 na 13 godina!

 

U Srbiji je zatvorom kažnjivo imati seks sa mlađima od 14 godina, a stručnjaci prava i medicine jednoglasni su u stavu da tako treba i da ostane.

Naime, povod za ovakvu odluku u Francuskoj je nedavna odluka suda da oslobodi optužbi 30-godišnjaka za silovanje 11-godišnje devojčice, koja je pritom ostala trudna, uz obrazloženje da nije pružala otpor. Posle ove presude u javnosti se povela debata i vlast sada radi na predlogu novog zakona, a ministarka pravde Nikol Belube izjavila je da se razmatra uvođenje granice od 13 godina.

ŠOKANTNO: GROZNE PEDOFILSKE SNIMKE prodaju za čak 25.000 DOLARA! Bolesnici napravili unosan biznis!

S obzirom na to da se Srbija sprema za članstvo u EU, postavlja se pitanje - treba li naša zemlja da usvaja evropske zakone poput ovog?

Profesor krivičnog prava na beogradskom Pravnom fakultetu Milan Škulić smatra da bi ovakva izmena u Krivičnom zakonu bila potpuno nepotrebna.

MATORI ZEMUNSKI PEDOFIL SE IZVUKAO SA SAMO 4 GODINE ZATVORA! Nekog bi trebalo da je SRAMOTA!

- Granica stupanja u seksualne odnose od 14 godina ne postoji samo kod nas već i u Nemačkoj, Austriji i većini evropskih zemalja. To je adekvatna granica i ne bi je trebalo ni spuštati ni povećavati niti bi se time išta postiglo. Problemi ranog stupanja u seksualne odnose rešavaju se boljim seksualnim obrazovanjem i društvenim sistemom vrednosti, a ne krivičnim zakonodavstvom - kaže Škulić.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) BOLESNIJE NE MOŽE! Majka terala devojčicu (4) DA PIPA GOLOG MUŠKARCA!

I bez ovakvog zakona, stopa namernih prekida trudnoće kod maloletnica u našoj zemlji je katastrofalna, svake godine se registruje 16.000 adolescentskih trudnoća, a više od 90 odsto njih završi se abortusom. Ne smemo ni da zamislimo šta bi bilo kada bi se granica za stupanje u seksualne odnose spustila.

- To kada će maloletnici stupati u seksualne odnose je individualna stvar i mislim da najviše zavisi od porodice, okruženja i podneblja u kojem neko odrasta i živi. To se teško može urediti ili ispratiti zakonom - ističe Ljiljana Klisić, klinički psiholog i seksolog.

VEOMA UZNEMIRUJUĆE OTKRIĆE POLICIJE: Mafija snima filmove za pedofile po Srbiji!

Sa njom se slaže i psihoterapeut Nebojša Jovanović, koji smatra da je 16 godina minimum kada se može reći da je neka osoba dovoljno zrela da racionalno odlučuje o stupanju u seksualne odnose.

- Ipak, pitanje stupanja u seksualne odnose ne treba stavljati u zakonsku regulativu. Svima nam je poznato da se ta granica spušta sve niže i da rešenje tog problema leži u vaspitanju i obrazovanju dece. Živimo u turbofolk kulturi, koja devojčice od malih nogu sprema da budu seksualno poželjni objekti, a dečake da budu veliki švaleri. U takvoj društvenoj klimi i sistemu vrednosti veoma je važno pravilno kućno i školsko vaspitanje, a ne spuštanje granice u krivičnom zakonu - naglašava Jovanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija