• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.11.2017

22:31

OSVETA EULEKSA! OTKRIVANJE ŠTA U SRBIJI ZAISTA RADI MISIJA EU i prijava korupcije skupo će koštati SUDIJU SIMONSA?!

Društvo

OSVETA EULEKSA! OTKRIVANJE ŠTA U SRBIJI ZAISTA RADI MISIJA EU i prijava korupcije skupo će koštati SUDIJU SIMONSA?!

Podeli vest

Misija Euleksa tvrdi da je Malkolm Simons, sudija te Misije koji je podneo ostavku, tokom protekle godine bio predmet više nezavisnih istraga u kojima se navode ozbiljne optužbe protiv njega, kao i da se vodi istraga o navodima koje je on izneo

Istrage sprovodi tim koji je osnovan i nalazi se u Briselu, i kojem predsedava bivši sudija Evropskog suda pravde. Ovi navodi su u raznim fazama istrage, a neki od njih prosleđeni su Disciplinskom odboru i trenutno čekaju njegovu odluku. Ostali su u toku", navodi se u saopštenju Euleksa povodom navoda u medijima.

U saopštenju se ističe i da EU i EULEX sprovode politiku nulte tolerancije prema "neprimerenom ponašanju i pogrešnim postupanjima", i svi članovi Misije su shodno tome odgovorni za svoje postupke. 

- Svi navodi koje je nedavno izneo Simons uzeti su u obzir podjednako ozbiljno i rezultovali su tekućom istragom koja se sprovodi na isti način kao i istrage protiv njega, odnosno u skladu sa važećim okvirom, Kodeksom ponašanja i discipline koji važi za sve Civilne misije i koji je Savet usvojio meseca jula 2016. godine. Od Simonsa je zatraženo da pruži sve dokaze koje poseduje kako bi potkrepio svoje navode, međutim - nažalost - on to još nije učinio - navodi Euleks.

Kako se ističe, Euleks ne prejudicira ishod tekućih istraga i pozdravlja njihove zaključke koji će na odgovarajući način biti objavljeni javnosti. 

Euleks takođe ističe i d aje ova Misija vladavine prava usredsređena na pružanje podrške kosovskim vlastima. 

SRBIJU OČEKUJE PAKAO, ZAPAD HOĆE PO SVAKU CENU DA IZAZOVE HAOS: Udarne pesnice IZETBEGOVIĆ I UGLJANIN!

Predsedavajući sudija Euleksa Malkolm Simons podneo je ostavku zbog "slučajeva korupcije u okviru misije", preneli su ranije danas prištinski mediji navode francuskog lista "Mond".

MARŠ IZ SRBIJE! EULEKS JE KORUMPIRAN, A ZAKON GA NE INTERESUJE: Svako ko misli drugačije je glup poručuje sudija Malkolm Simons!

- Poslednjih nedelja, prijavio sam neke slučajeve korupcije u okviru misije. Konkretno, postavio sam pitanje povodom toga što je drugi sudija Euleksa hakovao moj mejl. Zamolio sam britansku Službu za spoljne odnose i EU da proslede slučaj policiji. Odbili su da me podrže - rekao je Simons.

Portal "Kos sev" prenosi da je on izneo i druge optužbe protiv misije, uz tvrdnju da je u potpunosti politička.

ZEMANE SRBINE! POLITIČARIMA EU PORUČIO da SKUPE HRABROST i kažu šta zaista misle O OTIMAČINI KOSOVA SRBIJI!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija