• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.11.2017

21:20

HAG NIJE USPEO, SRBI NISU OVCE! GENERAL MLADIĆ, bez obzira na presudu, OSTAJE LEGENDA!

Društvo

HAG NIJE USPEO, SRBI NISU OVCE! GENERAL MLADIĆ, bez obzira na presudu, OSTAJE LEGENDA!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručuje da je general Ratko Mladić veoma profesionalno i patriotski obavljao svoju dužnost, te da će se u slučaju negativne presude Haškog tribunala samo ojačati mit o njemu

Dodik je naglasio da, s obzirom na sve do sada viđeno protiv Srba u Hagu, svi imaju osećaj povodom sutrašnje presude generalu Mladiću.

- Ali, bez obzira na to, Ratko Mladić ostaje legenda u srpskom narodu, čovjek koji je svoje profesionalne i ljudske sposobnosti dao u funkciju odbrane slobode srpskog naroda, gde god on bio - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je Mladić komandovao Vojskom Republike Srpske koja je branila slobodu ovog naroda i učinila da bude stvorena Republika Srpska.

- Ono što su Mladić i mnogi s njim učinili jeste da su veoma profesionalno obavili svoju dužnost. Žrtvujući svoj i komoditet svoje porodice, znali su da će biti izloženi svim ovim procedurama koje dugo godina traju, ali nisu odustajali od istinske slobodarske ideje što se tiče Republike Srpske - poručio je Dodik.

Identičnu tvrdnju izneo je i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač koji je rekao da očekuje da će presuda bivšem generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu biti nepravedna, ali da će general zauvek biti srpski heroj i da srpski narod nikada neće zaboraviti šta je uradio za Republiku Srpsku.

LUDILO U HAGU! MLADIĆ KRIV JER JE DOZVOLIO VOJNICIMA DA NOSE ORUŽJE! Krivi su i svi Srbi stariji od 16 godina!

Lukač je naveo da je to politička presuda, koju će srpski narod dočekati i primiti dostojanstveno.

- Svi već unapred znamo i očekujemo kakva će ona biti - nepravedna i prema generalu Mladiću i prema srpskom narodu, jer znamo da on nije ratni zločinac. On je bio naš general i komandant i takvog ćemo ga pamtiti - rekao je Lukač.

Ameri Pavkoviću nudili da izda!
AP PHOTO

Koliko su SAD bile opsedenute komandantom VRS i njegovim haopšenjem otkrio je i penzioniosani pukovnik Vojske Jugoslavije Goran Jevtović. On je ispričao kako su  u rano proleće 2002.  u kabinet načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije na Banjici (nečelnik generalšataba bio je Nebojša Pavković, koji je već osuđen u Haškom tribunalu) u iznenadnu posetu došli američki ambasador za pitanja ratnih zločina Pjer Rišar Prosper i to kao lični izaslanik predsednika Džordža Buša, u pratnji ambasadora SAD u Beogradu Vilijema Montgomerija. Prosper je Pavkoviću poručio da je glavni cilj njegovog dolaska pronalaženje optuženog generala Ratka Mladića i isporučivanje Hagu.  - Generale, informisani smo da vi znate gde se krije Ratko Mladić i da vojska na čijem ste čelu njemu pruža podršku. Jasno nam je da jedino vi možete da nam ga predate. Generale, dajte nam Mladića i vi ćete napredovati. Amerika će stajati iza vas - rekao je Prosper. Pavković mu je odgovorio da ne zna gde je Mladić, zbog čega je ubrzo i sam završio u haškom kazamatu.  Prethodno je smenjen sa dužnosti načelnika Generalštaba.  - Čekao sam ga u Kabinetu i prvo što je rekao po povratku iz Palate federacije bilo je, doslovno - smenjen sam i penzionisan zato što su Amerikanci zahtevali od Koštunice i on je to na sednici zvanično saopštio ostalim članovima VSO - priča Jevtović. Kada je polazio u Hag podsetio sam ga na Pjera Prospera. Nije reagovao. Kada je osuđen na 22 godine zatvora, ponovo sam ga podsetio. Amerikanci nikada ne zaboravljaju i teško praštaju. Ako to ikada i rade.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija