• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bktv

24.11.2017

23:41

STUDENTI IZ SRBIJE NAPADNUTI U MOSTARU! Dvadeset maskiranih osoba PRESRELO IH NA PARTIZANSKOM GROBLJU!

Društvo

STUDENTI IZ SRBIJE NAPADNUTI U MOSTARU! Dvadeset maskiranih osoba PRESRELO IH NA PARTIZANSKOM GROBLJU!

Podeli vest

Studenti iz Srbije napadnuti na Partizanskom groblju u Mostaru. Sa njima su u trenutku incidenta bile i kolege iz Hrvatske i BiH

 Radi se o grupi od dvadesetak studenata, učesnika konferencije o mostogradnji "Valja nama preko", koji su na Partizansko groblje stigli u sklopu obilaska grada, nevezano za Dan državnosti, navodi "Klix.ba".

Studentkinja iz Splita je za "Index.hr" izjavila da ih je presrela grupa od dvadesetak osoba maskiranih šalovima i kapama, i da su ih verbalno izvređali i fizički napali.

- Jedan momak udaren je u lice, a drugi je udaren nakon što je tim istim momcima, dozivajući ih imenom, doviknuo: 'Što to radite, oni su s nama u sklopu fakulteta" - kazala je neimenovana studentkinja.

Studentski savez Univerziteta u Mostaru osudio je napad i izrazio razočaranost reakcijom policije koja je, kako se navodi u saopštenju, reagovala bahato, kazavši da studenti nije ni trebalo da posećuju groblje.

- Studentski savez i studenti Univerziteta u Mostaru podržavaju konferencije poput ove upravo s ciljem da studentima iz drugih gradova i država pokažu kako Mostar nije 'grad slučaj' već kulturno i obrazovno središte Hercegovine, a ovakvi incidenti ruše ne samo ugled Univerziteta u Mostaru, nego i ugled samoga Mostara - dodaje se u saopštenju.

To nije bio jedini napad u Mostaru danas, javljaju hrvatski mediji.

Ranije danas, grupa maskiranih osoba verbalno je napala predstavnike UABNOR i SDP, koji su došli da polože cveće povodom dana državnosti BiH, prenosi zagrebački portal "Indeks".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija