• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D

29.11.2017

20:05

DRAMATIČNO! Procena američke obaveštajne službe - CIA: SRBI ĆE DO 2050. BITI MANJINA U SRBIJI!

Društvo

DRAMATIČNO! Procena američke obaveštajne službe - CIA: SRBI ĆE DO 2050. BITI MANJINA U SRBIJI!

Podeli vest

Do polovine 21. veka nestaće čak tri miliona Srba, dok će broj kosovskih Albanaca sa 1,9 skočiti na 2,2 miliona, piše u izveštaju CIA! Ovo je ozbiljno upozorenje, Albanci će uskoro početi da se šire ka unutrašnjosti Srbije, zauzimaće naša sela, jer u njima više neće biti Srba, kažu analitičari

Srbi će do 2050. godine biti manjina u Srbiji, dok će kosovski Albanci preplaviti našu zemlju, pokazuje najnovija, više nego dramatična procena CIA! Prema proračunu američke obaveštajne službe, broj Srba će do polovine 21. veka sa 8,8 pasti na 5,8 miliona, dok će kosovskih Albanaca umesto sadašnjih 1,9 miliona biti čak 2,2 miliona! 

"Velika Albanija"Albanci imaju želju za ekspanzijom i novac da kupuju srpske kuće, što nažalost zaista može dovesti do stvaranja "velike Albanije". I to mirnim putem!
Branko Radun, analitičar

Prema rečima analitičara, ova statistika će se u praksi i na terenu manifestovati tako što će se Šiptari sa Kosova sve više širiti ka unutrašnjosti Srbije i zauzimati naša sela, jer u njima više neće biti Srba.

Strašne brojke

Američki obaveštajci su do detalja proučili populaciona kretanja na Balkanu, i prema njihovim procenama, u narednih 30 godina nestaće čak tri miliona Srba, dok će kosovski Šiptari preplaviti region.

"Broj Srba će se do 2050. godine smanjiti za čak 33,22 odsto i u celoj Evropi veći negativni priraštaj imaju samo Letonija, Litvanija i Moldavija. Srba će do tada, umesto današnjih 8,8 miliona, biti 5,8 miliona. Broj kosovskih Albanaca, sa druge strane, povećaće se za 17 odsto, pa će 2050. umesto sadašnjih 1,9 miliona, njih biti 2,2 miliona", piše u istraživanju CIA.

Politički analitičar Branko Radun kaže za Informer da je očigledno da će u budućnosti opadati broj stanovnika u Srbiji, dok će šiptarsko stanovništvo na Kosovu sve više rasti. Posledice tog kretanja, kako kaže, biće katastrofalne po nas.

- Jug Srbije, naročito teritorijalni pojas oko Kosova, već je ostao pust, srpska sela su napuštena, tamo više nema naših ljudi. Tako da Albanci praktično imaju brisani prostor, mogućnost da se do mile volje šire. Njima će to biti veoma lak zadatak, jer ih je sve više, pa ne čudi procena da će ih do 2050. biti čak 2,2 miliona. Oni imaju želju za ekspanzijom, a imaju i novac da kupuju srpske kuće i imanja, što nažalost zaista može dovesti do stvaranja "velike Albanije". I to mirnim putem! - upozorava Radun.

Informer

On dodaje da Albanci imaju političku korist da budu predstavljeni kako ih na Kosovu ima mnogo više nego što je to činjenica.   

- Njihov broj zaista raste, ali oni žele da se predstave da ih ima mnogo više i da zbog toga zaslužuju veću teritoriju nego što je sada imaju. Njihova strategija podrazumeva da prikazuju veći broj birača na izborima, korisnika mobilne telefonije, veću potrošnju određenih namirnica. Falsifikuju podatke, ubrajaju mrtve i one koji su se već odselili, a činjenica je i da im je prirodni priraštaj u nezaustavljivom porastu - objašnjava Radun.

Tek će da se šire

Sa njim je saglasan i analitičar Dragomir Anđelković. On kaže da kroz istoriju nijedan plodan prostor nikada nije ostao prazan, pa će tako biti i u Srbiji!

- Albanci će sigurno pokušati da nasele prazna i napuštena sela u Srbiji. Njima tek sledi povećanje populacije, jer trenutno 50 odsto stanovništva na Kosovu ima 18 ili manje godina. Svako od tih mladića i devojaka neka ima samo po jedno ili dvoje dece za 30 godina, pa će im populacija biti dosta veća - kaže Anđelković i dodaje da Srbija treba pod hitno da radi na demografskoj politici:

- Žene moraju da se podstiču da rađaju decu, a državi to treba da bude na prvom mestu! Država bi na osnovu ovih podataka trebalo momentalno da donese neki model na osnovu kojeg će se populacija u Srbiji povećati - zaključuje Anđelković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vladimir

pre 6 godina

Hitno doneti zakon u Skupstini Srbije za trece dete, placanje beneficija majkama inace nas biti nece. Zadatak za vlast i opoziciju da se ujedine oko ovog programa i prekinu svadju i raspravu jer nam se blizi kraj ako se ne ujedinimo boko najvaznije stvari za buducnost nase dece

Zorz

pre 6 godina

Pa normalno kad planiraju da nasele 600 hiljada migranata.

deda Raša

pre 6 godina

Ko bi drugi nego CIA. Pa oni znaju sta su nam uradili tokom agresije, znaju i kakve ce posledice biti od te agresije pa im sigurno nije bilo tesko da donesu ovakvu procenu. Imaju ameri iskustva kako iskoreniti jedan narod - Indijanci su bili prvi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija