• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. I.

30.11.2017

08:57

SKANDAL U PRVOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U VALJEVU! Dečaka (9) tukla tri vršnjaka, UČITELJICA GA POSLALA U ĆOŠAK, a direktorka kaže da je sve bila DEČJA IGRA?!

Društvo

SKANDAL U PRVOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U VALJEVU! Dečaka (9) tukla tri vršnjaka, UČITELJICA GA POSLALA U ĆOŠAK, a direktorka kaže da je sve bila DEČJA IGRA?!

Podeli vest

Devetogodišnjeg učenika trećeg razreda pre dve nedelje nasred učionice srušila na pod i izgazila trojica vršnjaka. Nesrećnog dečaka pretukli jer je bio dužan da ih prijavi učiteljici pošto nisu uradili domaći

Ćutali 15 danaIncident se dogodio još 13. novembra i za njega verovatno javnost ne bi saznala da nisu progovorili roditelji dece iz razreda

Devetogodišnjeg učenika trećeg razreda Prve osnovne škole u Valjevu srušila su na pod učionice i izgazila trojica drugara iz razreda, saznaje Informer! Nesrećni dečak pretučen je jer je kao dežurni imao zaduženje da učiteljici prijavi đake koji nisu uradili domaći zadatak. Posle batina završio je u bolnici, gde su mu konstatovane lakše povrede na stomaku.

Ovaj incident, inače, dogodio se još 13. novembra, ali su u školi zataškavali slučaj pričom da se radilo o "običnoj dečjoj igri". I sami roditelji prebijenog dečaka pristali su da se ceo slučaj reši bez velike pompe "jer se radi o maloj deci". Zanimljivo je da nijedan od trojice dečaka nasilnika neće biti kažnjen čak ni običnim ukorom.

Slučaj je izašao na videlo tek pošto su o njemu progovorili roditelji ostalih učenika iz odeljenja.

EPILOG VRŠNJAČKOG NASILJA U ARANĐELOVCU: Nasilnice koje su šamarale drugaricu IZBAČENE IZ ŠKOLE!

- Incident se dogodio na malom odmoru dok je učiteljica bila u zbornici. Dečak koji je napadnut bio je zadužen da pregleda da li je jedan red đaka uradio domaći zadatak. Pošto trojica dečaka nisu uradila domaći, dečak im je upisao minus i krenuo da taj papirić stavi na sto učiteljice. Tada su ga ta trojica učenika, naočigled druge dece, oborila na pod i počela da skaču po njemu i da ga gaze. To je trajalo poprilično drugo, a niko od drugih đaka nije reagovao. Kada se učiteljica vratila u učionicu, dečak joj se požalio da je pretučen, međutim ona je mislila da je izmislio priču i poslala ga u ćošak! Tek kada su joj drugi učenici potvrdili da dečak govori istinu, ona je o svemu obavestila upravu škole - preneli su roditelji priču koju su čuli od svoje dece i zaposlenih u školi.

Nema kazne
Dečaci neće biti kažnjeni, jer smo se svi složili da je to bila samo dečja igra 
Mileva Mojić, direktorka škole

Dečak je nakon incidenta zbrinut u valjevskoj bolnici, gde su mu konstatovane lakše povrede. Ipak, žalio se na bolove u stomaku, pa je zadržan neko vreme na posmatranju. Nakon toga, pet dana se oporavljao kod kuće i odsustvovao iz škole. Roditelji napadnutog dečaka nisu želeli da govore o ovom incidentu, samo su kratko poručili "da su hteli da se cela stvar reši mirnim putem".

Ministarstvo: Nije nam prijavljeno

U Ministarstvu prosvete rekli su nam da im nije prijavljen najnoviji slučaj vršnjačkog nasilja u Valjevu. Ipak, kako nam je naglašeno, službenici ministarstva ispitaće ovaj slučaj i reagovati u skladu sa zakonom, ako bude potrebno.

Direktorka Prve osnovne škole u Valjevu Mileva Mojić kaže da su odmah posle tuče pozvali roditelje svih dečaka i dodaje da su zajednički zaključili "da nema potrebe za dizanjem velike prašine oko ovog slučaja".

- Održali smo zajednički roditeljski sastanak i o svemu razgovarali u mirnoj atmosferi. U tom odeljenju je trenutno pojačan vaspitni rad kako bi se svaki sukob i nasilje sasekli u korenu. Trojica učenika neće biti sankcionisana jer se situacija smirila. Oni su se u stvari jurili u učionici i igrali igre "Ko je pobednik" i tako je došlo do incidenta. Otac dečaka koji je gažen potpisao je da ne želi da se dalje postupa protiv školskih drugova njegovog sina, tako da posebnih sankcija neće biti. A i tokom ispitivanja celog slučaja zaključili smo da su u pitanju ipak mala deca, koja nisu imala svest i nameru da bi svojim postupcima mogla ozbiljno da povrede svog drugara - objašnjava direktorka škole Mileva Mojić.

O celom incidentu je obaveštena valjevska policija, a slučaj je prosleđen Višem tužilaštvu u Valjevu.

Poslednji slučajevi vršnjačkog nasilja

13. oktobar, AranđelovacUčenica prvog razreda srednje Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu B. N. (15) brutalno je pretučena za vreme školskog odmora i tom prilikom nanete su joj povrede po glavi i licu. Za incident se saznalo kada je na društvenim mrežama isplivao snimak ovog jezivog nasilja među vršnjacima.
15. oktobar, BeogradUčenica osmog razreda osnovne škole "Dragojlo Dudić" u Malom Mokrom Lugu D. P. prijavila je dečake A. M. i L. J. da su je, više puta tokom dve godine, primoravali na oralni seks i da su joj davali marihuanu, preteći joj da nikome ne sme ništa da kaže. Nasilje je prijavila nastavnica kojoj se devojčica požalila.
1. novembar, StarčevoUčenik sedmog razreda Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u Starčevu A. K. (13) pretukao je svoju drugaricu A. P. za vreme časa i naneo joj povrede u predelu lica i ramena. Incident se dogodio na času istorije, kada je dečak prišao svojoj drugarici i iz čista mira joj lupio šamar, a potom je nekoliko puta udario i pesnicama u rame.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milovan

pre 6 godina

Jel bi volela dirktorka skole da se neko tako igra sa njenim detetom.Bas pedagoski komentar s njene strane.

Miša Dudić

pre 6 godina

Ne mogu ih kazniti jer su to “mala deca“ a nisu bila mala kad je jedan od njih nateran da radi učiteljičin posao pregledajući tuđe domaće zadatke dok ova pije kafu u zbornici? Tada nije bio mali? A da leži u bolnici zbog vršnjačkih batina, za to je dovoljno veliki? Takvu direktorku, koja prikriva nasilje od kojeg je dete završilo u bolnici i još se pokuša obezbediti potpisom nesrećnih roditelja tučenog deteta, ne treba kazniti i smeniti već je treba najuriti iz prosvete.

yastreb

pre 6 godina

Sve polazi od porodice. Očigledno je da danas nisu svi sposobni da budu roditelji. Kućno vaspitanje je osnova svega, a tu smo izgleda opasno podbacili.

maša

pre 6 godina

Ne ulazim u to da li je bila igra ili tuča. Ima to ko da raspravi ako hoće (?) Pitam koji je to bezobrazluk da nastavnica "zadužuje" učenike da cinkare drugove da li jesu ili nisu napisali domaći zadatak. To me jako podseća ne neko davno prošlo vreme, ružno - ne povratilo se! A šta je njen zadatak? Da učenici rade njen posao?. Tako li se neguje drugarstvo? Tako li se vaspitavaju naša deca? Kakva je to pedagogija? Naravno da roditelj tučenog dečaka ne traži kaznu - boji se..Teško nama ko nam vaspitava decu...A da li će nastavnici neko objasniti šta je vaspitanje? .

Slavica

pre 6 godina

Zašto učiteljica nije bila u učionici za vreme malog odmora? Mali odmor nije predviđen za pauzu, već za mali predah između predmeta. Zašto u nekim školama postoji ružna praksa da domaće zadatke pregledaju zaduženi učenici, a ne nastavnici? Zar nastavnici nisu svesni da tako guraju učenike u neprijatne situacije da prijavljuju svoje drugove? I da li nastavnici znaju koja je funkcija domaćih zadataka?

jedna mama

pre 6 godina

Zasto se tolerise nasilje deci od 9 godina i neuradjen domaci? Valjda neka kazna mora da postoji da ne bi doslo opet do istog. I oni su deca treba da napravimo ljude od njih da znaju da nasilje ne prolazi i nije decija igra.

Dragana

pre 6 godina

Nemojte se cuditi sve ce vise ovakvih slucajeva biti a mi smo krivi nisu nasa deca,sve im je dozvoljeno...nastavnici i ucitelji ne smeju da imaju utoritet nad decom sve im je zabranjeno,jos moraju da podilaze deci da bih mogli da vode nastavu..mi kao roditelji mnogo stitimo nasu decu i to je ogromna greska,moja cerka ima pet godina i bojim se da nam generacije dolaze sve gore i gore..Zalosno 90 sam godiste i moja generacija se bojala nastavnika samo tako,imali smo postovanje a danas deca prvo nemaju postovanje prema roditeljima a ne prema drugima....

miki

pre 6 godina

Nije trebalo da deca kontrolišu zadaću - potencijal za međusaobne sukobe

mladjo

pre 6 godina

kod nas je ovo u gornjem milanovcu svakidasnjica pa niko ne prica nista navikli smo

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija