• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

05.12.2017

07:39

AMSS: DOBRA PROHODNOST PUTEVA, opreznije vozite u jutarnjim satima zbog moguće poledice!

Društvo

AMSS: DOBRA PROHODNOST PUTEVA, opreznije vozite u jutarnjim satima zbog moguće poledice!

Podeli vest

 Prohodnost puteva u Srbiji je dobra, međutim saobraćaj usporava sneg koji provejava u pojedinim nižim krajevima, a ima ga i u višim planinskim predelima centralne i zapadne Srbije, na području Kopaonika, Sjenice, Zlatibora, Niša i Ćuprije, saopštio je jutros AMSS


Na vozače se apeluje da opreznije voze jer u jutarnjim satima i tokom noći, kada su temperature niže, dolazi do stvaranja poledice. 
Razlog za sporijom vožnjom su, pored mokrih kolovoza i mogućih sitnijih odrona na putevima kroz stenske useke, svakako i brojne deonice na kojima je zbog radova izmenjen saobraćaj.

Granični prelazi

Zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije, na graničnom prelazu "Batrovci" su oko dva sata, a na prelazu "Kelebija" oko sat.

Tanjug

Pozivajući se na podatke Uprave granične policije, AMS S navodi da na našim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Napominje se da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i da tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

AMSS navodi da će danas, na deonici Beograd-Subotica biti uspostavljen zatvoreni sistem naplate putarine, na čeonoj naplatnoj stanici „Subotica-jug“ u 12 sati. 

Na navedenoj deonici funkcionisaće dve čeone naplatne stanice: „Stara Pazova“ i „Subotica-jug“, a na potezu od Siriga do Subotice počeće sa radom pet novoizgrađenih bočnih naplatnih stanica: „Zmajevo“ (leva i desna strana auto-puta), „Vrbas“ (leva i desna strana auto-puta), „Feketić“ (leva i desna strana auto-puta), „Bačka Topola“ (leva i desna strana auto-puta), „Žednik“ (leva i desna strana auto-puta). 

Informer

Čeona naplatna stanica „Sirig“ istog dana prestaje sa radom.

Podseća se da je od sinoć od 20 časova saobraćaj izmenjen u zoni čeone naplatne stanice Sirig, zbog uvođenja zatvorenog sistema naplate putarine na deonici Subotica - Stara Pazova.
Novi režim , nakon gašenja čeone naplatne stanice Sirig, podrazumeva kanalisanje saobraćaja u dva kanala za prolaz kroz postojeću naplatnu stanicu sa leve i desne strane kolovozne trake. 

Saobraćajne trake na kojima se ne odvija saobraćaj ograđene su saobraćajnom signalizacijom i opremom kako bi se saobraćaj odvijao bezbedno. Novi, izmenjen režim saobraćaja važi do uklanjanja čeone naplatne stanice Sirig, tačnije do 15. marta 2018. godine.
Tokom ove noći, u periodu od 23 do 2 sata, između petlje ,,Mostar" i aerodroma ,,Nikola Tesla", izvodili su se radovi na postavljanju zastavica Srbije i BiH, čije će se uklanjanje obaviti u istom periodu u noći između četvrtka i petka.

Prema poslednjim informacijama JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija