• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

05.12.2017

14:23

"LOTO GROZNICA" TRESE SRBIJU! Lov na "sedmicu" od 3,9 MILIONA EVRA

Društvo

"LOTO GROZNICA" TRESE SRBIJU! Lov na "sedmicu" od 3,9 MILIONA EVRA

Podeli vest

Premija za "sedmicu" na "lotou" prebacila 3,9 miliona evra, što je DRUGI NAJVEĆI IZNOS u istoriji ove igre u Srbiji. I pred večerašnje izvlačenje uplata vrtoglavo raste, tikete popunjavaju čak i oni kojima nikad nije padalo na pamet da igraju "loto", kažu u Lutriji

Srbiju trese "loto groznica", čeka se dobitnik "sedmice" vredne više od 3,9 miliona evra! Glavna premija nije izvučena već osam meseci i dostigla je drugi najveći iznos u istoriji, otkako se "loto" igra u našoj zemlji. Samo jednom je sedmica bila veća - u martu 2010, kada je srećni meštanin Kanjiže postao bogatiji za 4.876.482 evra, dok je u aprilu 2005, baš kao i sad, iznosila nešto više od 3,9 miliona.

U "Državnoj lutriji Srbije" kažu da pred večerašnje izvlačenje uplate vrtoglavo rastu i da "loto" tikete popunjavaju i oni kojima nikad nije ni padalo na pamet da se bave ovom igrom.

Opšta pomama

Kako su nam objasnili u "Državnoj lutriji", ne pamti se da je interesovanje za "loto" ikada bilo veće i nema sumnje da je milionska premija zainteresovala veliki broj građana Srbije da okušaju sreću.

Milionski snovi

Informer

Hvatam sebe kako već razmišljam na šta ću potrošiti 3,9 miliona evra od "sedmice"Marija Zarić (36) iz Beograda

- Poslednja "sedmica" izvučena je još u martu, kada je iznosila 1,1 milion evra, a sada je ta suma tri i po puta veća. Jasno je da je tako velika suma uticala na naše stalne igrače da uplaćuju još više tiketa, a prema izveštajima sa uplatnih mesta primetno je da smo motivisali i sasvim nove ljude, koji dosad nisu imali običaj da igraju "loto", da uplate poneku kombinaciju. Takođe, sada se mnogi udružuju i zajednički uplaćuju tikete, sa namerom da većim brojem kombinacija povećaju šanse za dobitak. Jer, čak i kada se ovih 3,9 miliona evra podeli na nekoliko delova, premija je i dalje izuzetno visoka - kažu za Informer u "Državnoj lutriji Srbije".

Raste uplata iz kola u kolo

Saša Dokić, radnik menjačnice u Nišu u kojoj je uplatno mesto "Lutrije Srbije", kaže da se broj igrača rapidno uvećao s obzirom na to da već mesecima nije izvučena glavna nagrada.
- Posebno danas ima mnogo ljudi, duplo više nego obično. To je velika cifra, svako se nada dobitku, da reši sve egzistencijalne probleme - priča Saša i dodaje da je bilo onih koji su "uboli" dobitak baš tiketom kupljenim kod njega.

Ekipe Informera posetile su juče uplatna mesta u većim gradovima Srbije i uverile se u nezapamćenu "loto groznicu" koja vlada širom zemlje. U centru Beograda nekoliko desetina ljudi čekalo je na red da uplati svoju kombinaciju. Marija Zarić (36), veb-dizajnerka, otkrila nam je da već hvata sebe kako zamišlja na šta će potrošiti 3,9 miliona evra.

- Uplaćujem po jedan listić za svakog člana porodice. Mi ne propuštamo nijedno kolo, stalno popunjavamo tikete. U prethodnom kolu smo dobili zamenu, ali se uvek nadamo "sedmici". Svekar je čak par puta dobio "šesticu", a jedini put kad nije uplatio "loto" listić, izvučeni su svi njegovi brojevi. Zato sada ne može da prođe izvlačenje a da ne odigramo. Kada bih osvojila ove silne milione, ispunila bih svoj san i kupila kuću u Skandinaviji - kroz osmeh nam priča Marija.

Premija umanjena za porez

"Loto" dobitak isplaćuje se tako što se od dobitka odbije 20 odsto poreza na igre za sreću. U ovu sumu ne ulazi neoporezivi deo premije, koji iznosi 11.344 dinara.
- To znači da, ukoliko ovog utorka dobijemo jednog srećnog dobitnika premije od 3,9 miliona evra, na njegovom računu posle obračunavanja poreza naći će se oko 3,12 miliona evra. Dobitak se isplaćuje na jedan ili više tekućih računa, u zavisnosti od želje dobitnika, jer deo novca može odmah da "legne" supružniku, deci ili unucima... - kažu DLS.

Ista očekivanja ima i penzioner Živorad Ristivojević (79), koji smatra da je posle toliko godina igranja vreme da postane "loto milioner".
- Svakog utorka i petka gledam izvlačenje i nadam se da će iz bubnja ispasti baš moji srećni brojevi. Uvek igram iste brojeve i uplaćujem po jedan listić. Međutim, video sam da se dugo čeka sedmica, a i da je dobitak ogroman, pa sam odlučio da dupliram svoju šansu i uplatio sam dva "loto" tiketa. Dobijao sam prethodnih godina "četvorke" i "petice", sada je vreme da dobijem "sedmicu"- siguran je Živorad.

Dobar znak

"Loto groznica" vlada i u drugim gradovima Srbije, posebno u Nišu, gde tikete uplaćuju i oni koji nemaju običaj da igraju "loto".
- Odjednom mi je nekako došlo da uplatim listić, možda je to neki znak. Došla sam do uplatnog mesta samo da promenim novac u menjačnici, i odlučila sam da okušam sreću - kaže Jovana Miletić.

Informer




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija