• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

06.12.2017

16:08

POSLE ZLOSTAVLJANJA DEVOJČICE, NOVI INCIDENT U ŠKOLI "DRAGOJLO DUDIĆ"! Tuča očeva u Savetu roditelja!

Društvo

POSLE ZLOSTAVLJANJA DEVOJČICE, NOVI INCIDENT U ŠKOLI "DRAGOJLO DUDIĆ"! Tuča očeva u Savetu roditelja!

Podeli vest

Nema mira u Osnovnoj školi "Dragojlo Dudić" u Malom Mokrom Lugu. Samo nekoliko nedelja pošto je učenica prijavila da su je njeni drugovi dve godine zlostavljali i pokušavali da prisile na oralni seks, došlo je do tuče i to među članovima Saveta roditelja

Otac jednog đaka, član Saveta roditelja, fizički je napao predsednika ovog tela neposredno pre početka sednice u školi, nakon čega je ovaj, usled zadobijenih telesnih povreda prevezen na VMA, piše Blic.

Do nemilog događaja došlo je prošle nedelje.

- Istina je da se u sredu dogodio incident neposredno pre sednice Saveta roditelja koja je trebalo da se održi u 16 sati. Jedan od članova Saveta nasrnuo je na predsednika, vređajući ga i preteći mu. Odmah je pozvana policija i Hitna pomoć, te je povređeni hospitalizovan na VMA. Detalji lekarskih nalaza nam nisu poznati, tako da ne možemo u ovom trenutku da govorimo o stepenu povreda koje su mu nanete - kaže direktor škole Đuro Kosić.

On ističe da fizički obračun nije ni u kakvoj vezi sa šokantnim slučajem koji je pre nekoliko nedelja takođe zabeležen u ovoj osmoletki.

NOVI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U BEOGRADU: Osnovci školsku drugaricu dve godine terali na oralni seks?!

- Incident nema veze s tim. Šta više, iako lično nisam bio tu u datom trenutku, izjave svedoka govore da je do napada došlo bez razloga. Škola je i ranije imala poteškoća sa roditeljima đaka koji smatraju da problemi u ustanovi treba da se rešavaju njihovom samoinicijativom, bez saglasnosti sa ostalima, pa verujemo da je to u pitanju i u ovom slučaju - objašnjava direktor.

Kosić dodaje da je usled toga sednica bila obustavljena i da se dalja procedura odvija u skladu sa propisanim zakonskim obavezama.

- Kao škola preduzimamo sve mere koje su u skladu sa zakonom. O događaju je obavešteno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i druge nadležne službe - kaže naš sagovornik.

On podseća da se u ovom, kao i u prethodno pomenutom slučaju još uvek ispituje odgovornost.

- Ne želimo nikoga da optužimo kao nasilnika, niti proglasimo za žrtvu. Policijski i inspekcijski izveštaji za oba incidenta još uvek nisu stigli, pa odgovornost strana još nije ustanovljena - zaključuje direktor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija