• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas

07.12.2017

22:07

HAKOVANA PLATFORMA BITKOINA! Kompjuterski kriminalci NE SPAVAJU!

Društvo

HAKOVANA PLATFORMA BITKOINA! Kompjuterski kriminalci NE SPAVAJU!

Podeli vest

Platforma za rudarenje bitkoina sa sedištem u Sloveniji "Najs heš" (NiceHash) je hakovana, a sumnja se da je ukradeno više desetina miliona dolara

- Platforma 'Najs heš' sprovodi istragu o kršenju bezbednosti i obustaviće poslovanje na 24 časa dok ne utvrdi koliko bitkoina je ukradeno - saopšteno je iz te kompanije, javlja američka agencija AP.

Istraživačka kompanija Coindesk navodi da je ukradeno oko 4.700 bitkoina, čija je vrednost skoro 66 miliona dolara, pošto je kriptovaluta dostigla rekordnu cenu od 14.000 dolara. 

- Incident je prijavljen nadležnim vlastima i policijskim organima, i sa njima sarađujemo", navodi se u saopštenju "Najs heša -  uz apel korisnicima da promene svoje šifre.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija