• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

11.12.2017

21:59

 EVRO PALMA! Priznanje Najevropljanin uručeno Draganu Markoviću, Marku Čadežu i Milutinu Foliću!

Društvo

EVRO PALMA! Priznanje Najevropljanin uručeno Draganu Markoviću, Marku Čadežu i Milutinu Foliću!

Podeli vest

Priznanja "Najevropljane" za 2016/17. godinu, koju dodeljuje Prva evropska kuća u Beogradu, uručena su večeras u Starom dvoru predsedniku Privredne komore Srbije Marku Čadežu, gradskom urbanisti Milutinu Foliću, predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi i drugim uglednim i uticajnim pojedincima koji promovišu evropske vrednosti u Srbiji

U ime dobitnika nagrade obratio se Marković, koji je istakao da ovo priznanje koje se dodeljuje već 18 godina predstavlja satisfakciju ne samo dobitnicima, već svakom pojedincu koji se bori za ulazak Srbije u EU i poštovanje evropskih vrednosti, ali i srpske tradicije.

Tanjug

- Siguran sam da svi nagrađeni večeras, iako su dobitnici ''Najevropljanina'', neće da se uobraze i zaborave srpsku tradiciju, jer ako je UNESCO uvrstio srpsko kolo u red nematerijalne kulturne baštine, što bi mi koji živimo u Srbiji zaboravili da govorimo o srpskoj tradiciji i porodici - rekao je Marković. 

On je kazao da "imamo sreće što živimo u državi koja nikada nije bila popularnija među narodima" i da ima mnogo dokaza za to, navodeći da su pre tri dana u Srbiji bili premijeri Rumunije, Bugarske i Grčke i da su srpski odnosi sa njima "bratsko-prijateljski odnosi".

Marković kaže da danas Nemačka, Mađarska i mnoge druge zemlje podržavaju Srbiju na putu ka EU, a turski predsednik, kao nijedan turski predsednik do sada, "govori o našoj zemlji tako lepo".

Tanjug

Zahvalio je ministru rudarstva i energetike Aleksandru Antiću i državnom sekretaru u ministarstvu spoljnih poslova Ivici Tončevu što su večeras prisustvovali dodeli priznanja za "Najevropljane".

Prva evropska kuća dodelila je priznanja za 2017. godinu Markoviću za razvoj lokalne samouprave, Čadežu za oblast privrednog razvoja koju je zbog njegovog odsustva primio potpredsednik PKS Miroslav Miletić, Foliću za projekat iz oblasti metropolitenskog urbanizma i direktoru farmaceutske kompanije ESENSA Nenadu Ðorđeviću za projekat razvoja.

Tanjug

"Najevropljani" za 2016. godinu su direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Mirjana Čizmarov za oblast evropskih integracija, generalni direktor Simensa u Srbiji Udo Ajhlinger kao strani državljanin u oblasti privrede, sekretarka Sektora za preduzetništvo PKS Branislava Simanić za preduzetništvo, Miloš Nenezić za oblast menadžmenta.-

Ovo je 18. put da Prva evropska kuća u Beogradu u okviru "Evropske večeri" dodeljuje nagrade za "Najevropljane" u oblasti politike, ekonomije i privrede, kulture i umetnosti, programa i projekata, preduzetništva i menadžmenta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17