• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2017

07:08

SMANJITE BRZINU! Jak vetar otežava saobraćaj!

Društvo

SMANJITE BRZINU! Jak vetar otežava saobraćaj!

Podeli vest

Auto-moto savez Srbije upozorava jutros vozače na pojačan vetar u košavskom području, sa jačim bočnim udarima koji mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagođena, a brzina smanjena

Posebna opreznost u vožnji savetuje se preko planinskih prevoja, gde vetar stvara snežne nanose, pri čemu je i vidljivost smanjena.


Pored vejavice i jakog vetra, u predelima Ivanjice i Sjenice, upozoravamo na opalo granje, zbog čega je na ovom području saobraćaj dodatno otežan i usporen.

Vozačima se bez preke potrebe ne savetuje kretanje i korišćenje ovih puteva bez preke potrebe.

Prilazi planinama Tari, Kopaoniku, Zlatiboru, Divčibarama i Staroj planini su prohodni.

Na Kopaoniku, Zaječaru i Knjaževcu magla trenuzno smanjuje vidljivost, pa je neophodna oprezna vožnja.

U ostalim krajevima Srbije je pretežno oblačno i toplo vreme.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Za teretna vozila na izlazu iz Srbije zadržavanja na graničnom prelazu "Horgoš" su 120 minuta, na "Batrovcima" 240 minuta, a na prelazu "Šid" oko 180 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, kada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, saopštio je AMSS.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija