• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

14.12.2017

11:49

SRBIJA POVLAČI PRIZNANJE MAKEDONIJE, ako Skoplje podrži članstvo Kosova u UNESCO I INTERPOLU?!

Društvo

SRBIJA POVLAČI PRIZNANJE MAKEDONIJE, ako Skoplje podrži članstvo Kosova u UNESCO I INTERPOLU?!

Podeli vest

Srbija bi mogla da pribegne radikalnoj meri u odnosima sa Skopljem i povuče priznavanje Makedonije pod njenim ustavnim imenom, ukoliko premijer Zoran Zaev ispuni "pretnje" da će glasati za članstvo Kosova u Unesko

Prema informacijama Novosti, Beograd će pažljivo pratiti poteze Makedonije i izjašnjavanje o prijemu Prištine u međunarodnim organizacijama, i kako se Skoplje bude postavilo prema našim nacionalnim interesima, tako ćemo i mi prema njihovim.

Vlasti u Prištini imaće priliku da potegnu pitanje članstva u Unesko tek za dve godine. Međutim, princip reciprociteta u diplomatskim i političkim odnosima sa Skopljem, Beograd bi mogao da aktivira već 2018, jer su kosovski Albanci najavili da će tada ponovo pokušati da otvore vrata Interpola.

MOSKVA HOĆE BAZU U SRBIJI! Ruski vojni analitičar Viktor Litovkin veruje da je to JEDINI SPAS OD NATO UCENA!

Zaev je pre dva dana u Prištini, gde se sreo sa Ramušem Haradinajem, uz osmeh poručio da "Kosovo može da računa na podršku Makedonije u svim procesima". Ova nova provokacija makedonskog premijera usledila je nepunih mesec dana nakon što se srpskom državnom vrhu u Beogradu "zaklinjao" da "Srbija u Makedoniji ima iskrenog prijatelja".

HARADINAJ TRAŽI 17 ODSTO CRNE GORE: Milogorcima su Albanci bili bliži od Srba, sad im PRIZNANJE KOSOVA DOLAZI NA NAPLATU!

Šef diplomatije Ivica Dačić potez Zaeva ocenio je kao još jedan dokaz licemerstva makedonskog premijera i politike vlasti u Skoplju, i poručio da će Srbija znati da odgovori na te poruke. Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da se ostvarilo ono što je predsednik Aleksandar Vučić mesecima ranije najavio - da Zaev neće održati reč.

AP PHOTO

To za Ivana Stoilkovića, poslanika u Sobranju i predsednika Demokratske partije Srba, nije nikakvo iznenađenje. Za njega nema dileme:

- Zaev neće i ne može da održi reč, niti će politika makedonske vlade biti u suprotnosti sa interesima Albanaca u regionu, ali i SAD, kao glavnog pokrovitelja kosovske nezavisnosti i aktuelne vlade u Skoplju. Srbiji nije u interesu da zahladi odnose sa Makedonijom, ali ako oni nastave da se ponašaju protivno našim interesima, politika Beograda treba da bude uvođenje reciprociteta u odnosima.

SRBIJA DA SE NAORUŽA DO ZUBA! Albanija, Bugarska i Makedonija formiraju vojni savez i pod patronatom SAD prave SNAGE ZA SPECIJALNE OPERACIJE BA BALKANU!

Stoilković zalaže se da se princip reciprociteta u odnosima sa Skopljem zavede na svim nivoima, ne samo kad je reč o priznavanju ustavnog imena Makedonije. On kao primer navodi status makedonske manjine u Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija