• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti. org

15.12.2017

13:03

ZA SARAJEVO MOŽE SAMO TRASOM VIŠEGRAD-PALE-ISTOČNO SARAJEVO: Autoput Bjeljina-Brčko-Tuzla za Srpsku ne dolazi u obzir!

Društvo

ZA SARAJEVO MOŽE SAMO TRASOM VIŠEGRAD-PALE-ISTOČNO SARAJEVO: Autoput Bjeljina-Brčko-Tuzla za Srpsku ne dolazi u obzir!

Podeli vest

Ostajemo na trasi Višegrad-Rogatica-Sokolac-Pale-Istočno Sarajevo-Sarajevo i taj stav se neće menjati i nećemo dati saglasnost za autoput Bjeljina - Brčko - Tuzla i dalje za Sarajevo, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik 

On je rekao na Jahorini da je deklaracija Mladena Bosića o trasi puta Beograd-Sarajevo, koja je  usvojena u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, suprotna interesima Srpske i odlukama Vlade RS i njegovim namerama kao predsednika.

On smatra da je to isključivo u interesu političkog Sarajeva i da su Bosić i oni koji su danas podržali tu deklaraciju iz Republike Srpske bili na fonu bošnjačkog političkog projekta koji ide za tim da se istok Srpske potpuno zanemari i da se na taj način isfavorizuje ono što je njihov interes.

TAJNI DOGOVOR PUTINA I DODIKA, ODGOVOR NA AMERIČKU PROVOKACIJU: Rusija u Republici Srpskoj gradi GRADI TRI VOJNE BAZE!

- Ne vidim potrebu za tim i odbacujem bilo kakvu saglasnost koju bi Republika Srpska dala. Ostajemo na trasi Višegrad-Rogatica-Sokolac-Pale-Istočno Sarajevo-Sarajevo i taj stav se neće menjati i nećemo dati saglasnost - rekao je Dodik i dodao da je reč o spekulaciji Bosića i onih iz SDS-a koji su to uradili.

Dodik naglašava da je to bilo nepotrebno za Republiku Srpsku jer se u ovom trenutku razgovara o izgradnji auto-puta koji povezuje Brčko, Bijeljinu i dalje prema Beogradu i to je Srpska u svojim strateškim planovima već donela.

OD BEOGRADA SE TRAŽI DA PRODA BRAĆU PREKO DRINE: Kreće odlučujuća bitka za odbranu RS!

Prema njegovim rečima, ovako je Bosić bio u funkciji realizacije bošnjačkog cilja da Brčko komunikacijski veže za Sarajevo.

- Glavni krivac za nefunkcionisanje BiH je nametanje rešenja koje su činili stranci u ovoj zemlji. Ovde se i dalje zadržava proces odlučivanja koji se zove ambasadorokratija koja podrazumeva da ambasadori nekih stranih zemalja pokušavaju da donesu odluke, a onda bi krivili nas zašto to ne funkcioniše - naglasio je Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija