• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.12.2017

14:09

​SJAJNE VESTI IZ HAVANE! Srbija i Kuba potpisale sporazum, lečićemo rak kubanskim lekovima

Društvo

​SJAJNE VESTI IZ HAVANE! Srbija i Kuba potpisale sporazum, lečićemo rak kubanskim lekovima

Podeli vest

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar potpisao je u Havani, u ime Vlade Republike Srbije, Sporazum o saradnji Srbije i Kube u oblasti lekova i medicinskih sredstava

Sporazumom dveju zemalja previđeno je uspostavljanje sveobuhvatnih zdravstvenih programa za lečenje hroničnih degenerativnih bolesti poput raka i dijabetesa, koji će obuhvatiti transfer postupaka povezanih sa tretmanom ovih bolesti.

- Sporazum koji smo danas potpisali sa našim kubanskim kolegama još jedna je u nizu potvrda prijateljskih odnosa i izuzetne bilateralne saradnje. Sporazum omogućava uspostavljanje saradnje i otpočinjanja projekata koji će omogućiti razmenu lekova i medicinskih sredstava preko sveobuhvatnih tehnoloških paketa, kao i intenzivnu buduću saradnju i nove zajedničke projekte dveju zemalja u ovoj oblasti- rekao je Lončar.

Kako se navodi u saopštenju, sporazum sa kubanske strane sprovodi Grupa biotehnološke i farmaceutske industrije, skraćeno “BioKubaFarma” i kompanije koje je čine i Centar za državnu kontrolu lekova, medicinske opreme i sredstava, skraćeno “SEDMED”. Sa srpske strane za to su zaduženi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije.

Sporazum je potpisan na period od pet godina, sa mogućnošću produžetka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija