• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

20.12.2017

19:34

AMERIČKI DIPLOMATA UBIO SRPKINJU NA KOPAONIKU! Pozvao se na diplomatski imunitet i pobegao iz Srbije, SAD ODBIJAJU DA MU SUDE!

Društvo

AMERIČKI DIPLOMATA UBIO SRPKINJU NA KOPAONIKU! Pozvao se na diplomatski imunitet i pobegao iz Srbije, SAD ODBIJAJU DA MU SUDE!

Podeli vest

Dejvid Endru Kšivda, nekadašnji službenik Ambasade SAD u Beogradu, izazvao je pre tri godine saobraćajnu nesreću u kojoj je stradala Milanka Popović (76). On se tada pozvao se na diplomatski imunitet i pobegao je iz Srbije, a pravosudni organi SAD, iako im je Beograd prosledio predmet, nisu ništa po tom pitanju preduzeli

Gradimirka Popović (40), profesorka iz Kosovske Mitrovice podseća na nesreću u kojoj je nastradala njena majka Milanka (76), kada je na putu Brzeće - Kopaonik, na "pežo 605", u kojem su se nalazili članovi njene porodice, velikom brzinom naleteo je džipom službenik američke ambasade. 

Sudskog epiloga, međutim, još nema. Svesna je da njenu majku niko ne može da joj vrati, ali želi makar da sačuva od zaborava taj strašni 19. decembar 2014. godine.

- Moja majka poginula u udesu, a sudski postupak o toj saobraćajnoj nesreći i dalje tapka u mestu. Nismo dočekali pravdu, ali ni izvinjenje. Vinovnik nesreće, Dejvid Endru Kšivda, tadašnji službenik Ambasade SAD u Beogradu, pozvao se na imunitet i otišao iz Srbije kao da se ništa nije dogodilo - priča ona.

Ona poručuje da porodicu boli nas to što smrt Milanke kao da nikome nije bitna - priča Gradimirka. 

- Iako je vinovnik nesreće priznao odgovornost, sudski proces ni posle tri godine nije otpočeo. Pred našim pravosudnim organima otpočeo je jedino proces za naknadu štete, odnosno duševni bol koji je nemerljiv - kaže ona.

Clipart.com

U Tužilaštvu u Raškoj, koje je zahtevalo pokretanje krivičnog postupka, odgovaraju da je ovo tužilaštvo postupak ustupilo američkom sudu, gde vinovnik udesa ne može da se pozove na imunitet.

Iako je shodno Bečkoj konvenciji predmet prosleđen preko Ministarstva pravde nadležnim organima SAD - odgovora američkog pravosuđa nema, poručuju iz Tužilaštva u Raškoj.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Suverena Anonimka

pre 6 godina

Ameri svi imaju imunitet i mogu da ubijaju , pale i zare bez posledica. Nasi su im dozvolili.

Petar Golemi

pre 6 godina

Suditi mu u odsustvu, pravosnazna osuda pa na egzekuciju....Dosta je raspali US sljam diktirao sta cemo raditi u Srbiji!

Desimir

pre 4 godine

Vazno je da se nadju i izvedu pred lice pravde ubice para Bitici jer su dobili Americko drzavljanstvo i tako stekli "pravo" da naoruzani napadaju vojsku i policiju Srbije. To je ta i takva amerika koja se nudi da Srbiji bude prijatelj.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija