• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.12.2017

08:56

SEKS -SKANDAL U LEBANU! Nastavnik dve godine imao seks sa učenicom?! UCENJIVAO JE SNIMCIMA DA NE KAŽE POLICIJI!

Društvo

SEKS -SKANDAL U LEBANU! Nastavnik dve godine imao seks sa učenicom?! UCENJIVAO JE SNIMCIMA DA NE KAŽE POLICIJI!

Podeli vest

Učenica gimnazije u Lebanu A. V. (16) optužila svog nastavnika biologije iz osnovne škole M. M (52) da ju je dve godine silovao, a potom joj zapretio da će objaviti snimak seksa ako ga prijavi. Nastavnik uhapšen, policija utvrđuje da li je silovao devojčicu ili je ona dobrovoljno bila sa njim 

Nastavnik biologije u OŠ "Radovan Kovačević" iz Lebana M. M. (52) uhapšen je pošto je dve godine imao seks sa učenicom A. V. (16), saznaje Informer! Njega je učenica, koja sada ide u gimnaziju u Lebanu, optužila da ju je silovao, a potom joj zapretio snimcima seksa ako ga prijavi policiji. Nastavnik, sa druge strane, poriče sve optužbe i tvrdi da nema ništa sa njom.

Ipak, on je uhapšen i određen mu je pritvor od 30 dana, pošto postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično delo obljuba nad detetom jer je imao seksualne odnose sa devojčicom dok je ona bila mlađa od 14 godina. Policija sada utvrđuje da li je A. V. dobrovoljno imala seks sa svojim bivšim nastavnikom ili je u pitanju bilo silovanje.

Nije delovao sumnjivo
Kod našeg nastavnika biologije nismo nikada primetili takve sklonosti, a da jesmo, on ne bio profesor u našoj školiDirektor OŠ "Radovan Kovačević" Dragan Veličković

Ministarstvo prosvete: Prvo mora da reaguje MUP

U Ministarstvu prosvete kažu za Informer da su upoznati sa slučajem koji se dogodio u Osnovnoj školi u Lebanu. Prema njihovim rečima, prvo mora da reaguje policija i da se utvrdi istraga, a onda će delovati i ostale nadležne službe.
- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije (MUP) preduzelo je mere iz svoje nadležnosti, a škola će preduzeti mere u skladu sa svojom nadležnošću kada dobije detaljne informacije - poručili su u resornom ministarstvu.

Prema saznanjima izvora Informera iz istrage, A. V. je zajedno sa svojim roditeljima prijavila nastavnika u utorak 19. decembra, a istraga tek treba da utvrdi šta se tu zaista dešavalo.

- Devojčica je svojim roditeljima ispričala da je nastavnik biologije M. M. (52) već dve godine prisiljava na seks bez njene volje. Sve je navodno počelo još dok je išla u OŠ "Radovan Kovačević", gde joj je on predavao biologiju. Rekao joj je da je snimio njihov seksualni odnos i da će ga objaviti na društvenim mrežama ako ga prijavi policiji. Potom je, pod tom pretnjom, nastavio da je prisiljava na seks i pošto je završila osnovnu školu i pošla u gimnaziju. Međutim, pre nekoliko dana, u utorak, na Svetog Nikolu, ona je roditeljima ispričala šta se dešava, a oni su odmah ceo slučaj prijavili policiji - kaže naš sagovornik upoznat sa ovom istragom.

Nastavnik M. M. je odmah uhapšen i saslušan, ali je demantovao da ima bilo kakve veze sa devojkom.

Vodio je po stanovima
Devojčica je, navodno, rekla da ju je nastavnik vodio po nekim stanovima, ali nije precizirala tačno gde i kadIzvor iz istrage

- Njemu je Više javno tužilaštvo u Leskovcu odredilo pritvor od 30 dana jer postoji osnovna sumnja da je ipak imao odnose sa maloletnom učenicom, ali i zato da ne bi uticao na svedoke. Međutim, istraga tek treba da utvrdi šta se tu tačno dešavalo, da li je zaista bilo silovanja i pretnji, kao što tvrdi A. V. ili je ona dobrovoljno imala odnose sa njim, ali je rešila da sa tim prekine. Problem je što devojčica hoće da priča isključivo u prisustvu ženske osobe iz Centra za socijalni rad u Leskovcu i ne želi u potpunosti da sarađuje zbog stida od onoga što joj se dogodilo. Rekla je, navodno, da ju je nastavnik vodio po nekim stanovima, ali nije precizirala tačno gde i kad. Takođe, ginekološki pregled tek treba da utvrdi da li je njen odnos sa nastavnikom bio nasilan ili ne - dodaje naš sagovornik.

Informer

U Lebanu su svi šokirani ovim događajem jer je nastavnik biologije oženjen, ima porodicu i važi za vrlo uglednu osobu iz intelektualne familije, a sin mu je na visokom položaju u lokalnoj policiji. Za njega nikada nije vezivan nijedan skandal, o čemu svedoči i direktor OŠ "Radovan Kovačević" Dragan Veličković: 

- Ja sam šokiran, prosto ne mogu da verujem u optužbe koje sam čuo. Kod našeg nastavnika biologije nismo nikada primetili takve sklonosti, a da jesmo, on ne bio profesor u našoj školi. Sačekajmo da vidimo šta će istraga utvrditi - kaže direktor škole Dragan Veličković.

Preti mu i do 15 godina zatvora

Pixabay

Advokat i bivši istražni tužilac Denis Bećirić objasnio je za Informer da bi učitelj Miroslav. M. (52) mogao da dobije i zatvorsku kaznu od čak 15 godina.- Zakon je jasan i ukoliko je taj učitelj počinio delo silovanja nad maloletnicom, preti mu kazna od pet do 15 godina zatvora. U slučaju da se ipak ne radi o silovanju postoje dve opcije kako dotični može da odgovara. Ukoliko je sa devojčicom imao seksualni odnos dok ona nije imala navršenih 14 godina, odgovaraće za obljubu deteta, što se kažnjava sa pet do 12 godina zatvora, a u slučaju da je imala 14 godina, optužiće ga za obljubu zloupotrebom položaja, za koju je zaprećena kazna od jedne do 10 godina zatvora - detaljno nam je objasnio Bećirić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan R

pre 6 godina

Ukoliko je taj profesor zaista silovao i ucenjivao devojčicu dve godine malo je i maksimalna kazna koju po našem zakonu može da dobije. Takvu životinju treba doživotno strpati iza rešetaka. Svakako treba da odgovara i ako je taj odnos bio dobrovoljan, jer kao nastavnik i neko ko po godinama može i deda da joj bude to sebi nikako nije smeo da dozvoli, ni sa moralnog ni sa zakonskog stanovišta. Ali šta kaže zakon ako od svega toga ništa nije bilo? Šta je sankcija za lažno prijavljivanje, doživotno ukaljani ugled, uništenu porodicu i pretrpljene patnje? Po našem zakonu gotovo ništa, posebno ako je reč o maloletnom licu, a ne bi smelo tako da bude, jer niko, bez obzira na godine, ne sme da se igra tuđim životima. Uveren sam da zakon u ovim slučajevima mora da bude mnogo strožiji, ali i pravedniji.

Zlatica

pre 6 godina

MOZDA DEVOJVICA NE GOVORI ISTINU,MOZDA JE GODINAMA ZALJUBLJENA U SVOG PROFU???

Jeste

pre 6 godina

Zaljubljena je ona u profesora kada bi bili kastrirani skolski drugovi.A profesor nije bio sa njom nego je bio sa mojom prambabom jer je seksi do bola kao i on sto je seksi za ucenicu.A dedava se sve pa i da se covek u stariju gospodju zaljubi ima i,toga.

gaga

pre 5 godina

Sta mislite da li je seks nasilan ili ne?Utvrdili vi da ili ne to dete je naterano na intimu sa nastavnikom,sasvim je logicno,autoritetu ne smes da kazes ne.Ajte da se ne lazemo,ali ko ima koga ima i boga,tako da ce profa biti oslobodjen a,devojcica,ucenica, kao po obicaju bice kriva,sve ima da se zataska,takav slucaj bice i sa zamenikom gradonacelnika Bor,vec se o tome ne polemise vise

hm

pre 6 godina

kompromitovanje porodice a narocito sina da bi cutao o onome kakve se sve radnje rade u toj policijskoj stanici.Verovatno je otkrio ili video nesto protivzakonito ,cist revansizam nije prvi put da se podizu lazne optuzbe da bi se neko ucutkao ili sklonio ako mnogo zna .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija