• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.12.2017

09:33

MILOMIR MARIĆ BRUTALNO PO LICEMERIMA: Lažni moralisti misle da NOVINARI NE TREBA DA PIŠU O SMRTI DECE!

Društvo

MILOMIR MARIĆ BRUTALNO PO LICEMERIMA: Lažni moralisti misle da NOVINARI NE TREBA DA PIŠU O SMRTI DECE!

Podeli vest

Nakon tragične smrti trogodišnjeg dečaka Dejana, sina glumca Srđana Žike Todorovića, u javnosti i na društvenim mrežama pojavila se osuda medija i novinara koji pišu o ovom događaju

Čak je i novinarsko udruženje NUNS osudilo svoje kolege, za koje smatra "da od smrti deteta prave medijski spektakl".

Međutim, glavni i odgovorni urednik televizije Hepi Milomir Marić smatra da su optužbe na račun medija koji pišu o smrti sina Srđana Todorovića obično lažno moralisanje jer je zadatak novinara da pored lepih pišu i o ružnim i tragičnim stvarima.

SRCE ĆE VAM PUĆI! POTRESNA PRIČA IZ DOMA ŽIKE TODOROVIĆA! Medicinska sestra jecala nad telom deteta, intervenisao doktor

- Ovo nije problem samo u Srbiji već svuda u svetu. Postoje ljudi koji će uvek terati kontru i pljuvati po novinarima šta god da napišu, a prvi vole da ružne i tužne stvari komentarišu po mrežama. Naravno da je mnogo bolje da se piše samo o lepim stvarima, ali novinarstvo ima i onu drugu stranu medalje. Svako radi ono što mu je posao. Lekar leči, vozač vozi, kuvar kuva, novinar piše. Bilo da je lepo i ružno, to je posao koji nam donosi platu - objašnjava Marić i ističe:

ČITAV REGION POTRESEN TRAGEDIJOM ŽIKE TODOROVIĆA! Smrt sina poznatog glumca glavna vest u medijima širom bivše Jugoslavije. Svi poručuju: ŽIKO, IZDRŽI!

- Problem uglavnom nastaje kada se desi ovako strašna tragedija kao što je pogodila porodicu Todorović. Ali to su javne ličnosti i prosto je normalno i da javnost sa njima deli i lepo i ružno. Ne mislim da mi radimo ništa loše, pogotovo tabloidi koji od toga žive. Mnogo gore stvari čine ovi lažni moralisti koji sva dešavanja komentarišu po društvenim mrežama i postaju "pametni" na tuđim nesrećama - dodaje naš sagovornik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija