• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

23.12.2017

16:44

USTAŠE SE BAŠ NIČEG NE STIDE: Njihovi piloti, ubice srpke nejači su vitezovi i heroji, a piloti JNA zločinci zbog napada na Tuđmana!

Društvo

USTAŠE SE BAŠ NIČEG NE STIDE: Njihovi piloti, ubice srpke nejači su vitezovi i heroji, a piloti JNA zločinci zbog napada na Tuđmana!

Podeli vest

Direktor Dokumentaciono - informacionog centra Veritas Savo Štrbac poručio je da Zagreb, koji je nedavno podigao krivične prijave protiv grupe srpskih generala zbog granatiranja Banskih dvora 1991. godine, zaboravlja da su hrvatski piloti ubijali srpsku decu i starce u izbegličkim kolonama u BiH

Štrbac navodi da Hrvatima nije pretila nikakva opasnost od onih u izbegličkim kolonama, i da te iste pilote ne namerava kazniti već ih naziva vitezovima i herojima.

Štrbac je u izjavi za Srnu podsetio da za granatiranje izbegličkih kolona na Petrovačkoj i Prijedorskoj cesti u avgustu 1995. godine u kojim je poginulo 13 srpskih civila - izbeglica iz Republike Srpske Krajine, a više desetina ranjeno, Tužilaštvo BiH vodi istragu, koju nikako ne može da okonča pošto Hrvatska neće da im dostavi imena pilota koji su upravljali avionima u trenutku granatiranja kolona.

- Štaviše, službena Hrvatska je sve do 2013. godine poricala da su njeni avioni uopšte učestvovali u tim granatiranjima, optužujući Srbe za "samogranatiranje" - ukazao je Štrbac.

On je podsetio da je tek kada je hrvatski magazin "Vojna povijest" objavio sve aktivnosti hrvatskog vazduhoplovstva u akciji "Oluja" navodeći i Petrovačku i Prijedorsku cestu, hrvatska strana u pisanoj formi priznala da je "hrvatska vojska zaista preduzimala određene akcije protiv srpskih motorizovanih oklopnih kolona na teritoriji BiH, ali da im meta nisu bili srpski civili".

HRVATI KUPUJU IZRAELSKE F-16 BARAK: Platiće ih čak milijardu evra, PLAŠE SE SRPSKIH MIGOVA 29!

- Dakle, ako su hrvatski organi gonjenja čekali 26 godina validne dokaze da procesuiraju odgovorne pripadnike bivše JNA za granatiranje Banskog dvora, gde je bila jedna civilna žrtva i četvoro ranjenih, pitam se šta ih je sprečavalo da procesuiraju odgovorne po komandnoj odgovornosti i neposredne izvršioce ubistva na Petrovačkoj i Prijedorskoj cesti kada su imali sve dokaze u rukama, odnosno zašto nisu postupili po zamolnici Tužilaštva BiH da ih baram oni procesuiraju - pita Štrbac.

Prema njegovim rečima, odgovor je opet u dvostrukim aršinima evropske Hrvatske.

- Njihovi piloti, koji su ubijali decu i starce u drugoj državi koji im nisu bili nikakva pretnja su vitezovi i heroji kako su Rudolfa Perešina posmrtno nazvali prvi predsednik Hrvatske Franjo Tuđman i Antun Tus, a piloti JNA i njihovi naredbodavci, koji su granatirali legalni vojni cilj su ubice i ratni zločinci. Naravno na ovakvim duplim standardima se ne može graditi ni pomirenje ni poverenje - zaključio je Štrbac.

GENERAL BAJIĆ OTKRIO ZAŠTO JE RAKETIRAO TUĐMANA: Žalim žrtve, ali ON JE BIO ZMIJA, a zna se da se ZMIJA BIJE U GLAVU!

Podsetimo, u raketiranju izbegličke kolone u blizini mesta Bravsko kod Bosanskog Petrovca, hrvatska avijacija je masakrirala 10 civila, među kojima i četvoro dece.

Tanjug

U tom napadu je ranjeno na desetine izbeglica, a avion koji ih je pobio mig 21" je poletio sa aerodroma Split."

Samo dan kasnije, 8. avgusta, u selu Svodna nedaleko od Prijedora dva hrvatska "miga 21", koja su poletela sa zagrebačkog aerodroma Pleso raketirali su izbjegličku kolonu i tom prilikom ubili troje civila, dok su četvoro dece i četiri žene teže ranjeni.

I u operaciji Bljesak, koja je prethodila Oluji hrvatski avion "mig" 21 je bacio četiri kasetne bombe nad Bosanskom Gradiškom koje su usmrtile dvoje dece i teško ranili njihovo majku.

USTAŠKA POSLA! DA SPASU TUĐMANA, SRBE OPTUŽILI ZA POKUŠAJ NJEGOVOG UBISTVA: Baš ih boli što je Hagu osuđen kao zločinac!

Avion je oboren odmah po izbacivanju smrtomosnog tereta od strane VRS, a zajedno sa raspadnutim avionom u Savu je pao i pilot Rudolf Perešin, inače dezerter iz JNA.

Srpska strana je o ovim akcijama Hrvatske obavestila Međunarodni sud pravde u sporu o genocidu po uzajamnim tužbama Hrvatske i Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perakaže

pre 6 godina

Hrvatima nema spasa, presvisnuće od mržnje. Spasi nas Bože kuge, gladi i hrvata. Amin.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija