• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Danas

25.12.2017

11:45

ŠOK U UŽICU! DAO OTKAZ radniku koji se utopio u Sočiju!

Društvo

ŠOK U UŽICU! DAO OTKAZ radniku koji se utopio u Sočiju!

Podeli vest

Radnik O.T. iz Užica, koji je dvadesetak godina radio u Putevima Užice i koji se verovatno utopio letos u blizini Sočija, dobio je otkaz u toj privatnoj firmi

Kako piše Danas, radnik se verovatno utopio u blizini ruskog grada Sočija, gde je ta firma upućena na gradilište. Njegovi posmrtni ostaci nisu pronađeni.

U rešenju, koje je 16. novembra ove godine potpisao generalni direktor Leko Korićanac, navedeno je da se sa navedenim radnikom raskida radni odnos zbog njegovog “neopravdanog odsustva sa radnog mesta”. Njega je 22. juna ove godine, za obavljanje poslova bravura , ta firma uputila na gradilišste u ruski grad Soči, na obalu Crnog mora. 

U rešenju o otkazu se navodi da je radnik 30. jula otišao na kupanje i da poslodavac nema nikakve zvanične informacije o njegovom opravdanju izostanka s posla njemu od 31. jula do 16. novembra, izuzev nepotvrđenih informacija da je nastradao u moru. Zbog toga se konstatuje da su se stekli uslovi da se zaposlenom otkaže Ugovor o radu zbog neopravdanog odustva sa rada. 
Radnici u Užičkim putevima šokirani su postupkom poslovodstvai navode da firma nije ništa učinila da pomogne porodici nastradalog kolege. 

- To je neshvatljiv i sramotan odnos firme prema radniku koji je toliko odina radio u firmi. Mrtvom čoveku su dali otkaz. ne mogu da verujem da su to uradili I to od vas prvi put čujem. On se najverovatnije utopio i bez obzira što njegovo telo nije pronađeno, to je katastrofalan odnos poslovodstva prema porodici našeg kolegu - kaže Boban Ćaldović, predsednik Nezavisnog sindikata u tom preduzeću.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vladimir

pre 6 godina

Sta su trebali da rade da mu isplacuju licni dohodak do penzije,pa nije on malo dete pa otisao u Rusiju da ga uciteljica vodi za ruku na kupanje,surovo ali istina.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija