• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.12.2017

16:21

DANKAN NEJSMIT PRUZEO ER SRBIJU: Nacionalni avioprevoznik dobio novog direktora posle povlačenja Kondića!

Društvo

DANKAN NEJSMIT PRUZEO ER SRBIJU: Nacionalni avioprevoznik dobio novog direktora posle povlačenja Kondića!

Podeli vest

Nacionalni avioprevoznik Er Srbija danas je objavila da je generalni direktor Dane Kondić doneo odluku da se iz ličnih razloga, posle četiri i po godine, povuče sa te funkcije i da će ga u prelaznom periodu zameniti Dankan Nejsmit

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, navedeno je da je Nejsmit, koji obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije i transformaciju poslovanja, imenovan za vršioca dužnosti generalnog direktora u prelaznom periodu, u kome će aviokompanija doneti odluku o trajnom rešenju za tu poziciju.

Nejsmit ima više od 12 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u aviokompanijama.

U skladu sa planom tranzicije na rukovodećoj poziciji, Nejsmit će odmah i u potpunosti preuzeti sve upravljačke odgovornosti, a period primopredaje dužnosti će se nastaviti do kraja januara sledeće godine, do kada će Kondić raditi u Er Srbiji.

Predsednik Nadzornog odbora aviokompanije Er Srbija i gradonačelnik Beograda Siniša Mali zahvalio je Kondiću na postignutim rezultatima.

- U ime Nadzornog odbora i u svoje lično ime, želim da zahvalim Danetu Kondiću, čiji je mandat obeležen značajnim dostignućima i pozitivnim promenama, kao što su proširenje naše mreže destinacija, u kojoj se sada nalazi i Njujork, unapređenje proizvoda i usluga, uvođenje moderne flote i poboljšanje finansijskih rezultata - naveo je Mali.

Prema njegovim rečima, Er Srbija ulazi u narednu fazu razvoja kao jedan od najboljih avioprevoznika u Evropi.

- Er Srbija je simbol nacionalnog ponosa, čiji uspeh svedoči o posvećenosti njenih zaposlenih i postaje značajan pokretač srpske privrede. Dankan Nejsmit je iskusan lider i uživa puno poverenje Nadzornog odbora da rukovodi kompanijom u periodu prilagođavanja poslovanja za nastavak razvoja - naveo je Mali.

Etihad ervejz, nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja ima 49 odsto vlasničkog udela u Er Srbiji, takođe je zahvalila Kondiću na njegovim dostignućima kao generalnog direktora aviokompanije.

Er Srbija je od svog osnivanja 2013. godine postigla veliki napredak u svim oblastima poslovanja i danas predstavlja odličan primer uspešne korporativne transformacije. Dane Kondić je uspešno rukovodio aviokompanijom u ovom delu priče o Er Srbiji i zahvaljujemo mu na značajnom doprinosu i njegovoj posvećenosti", rekao je direktor strategije i planiranja Etihad grupe i potpredsednik Nadzornog odbora Er Srbije Kevin Najt (Kevin Knight).

Tanjug

On navodi da će se novo rukovodstvo usredsrediti na primenu jasne strategije kojom će odgovoriti na predstojeće izazove i obezbediti održivu i prosperitetnu budućnost aviokompanije.

- Uvereni smo da se možemo osloniti na dokazane veštine i iskustvo Dankana Nejsmita, uz pomoć kojih će u prelaznom periodu voditi Er Srbiju. Etihad je, kao suvlasnik i partner, posvećen pružanju kontinuirane stručne podrške aviokompaniji Er Srbija - naveo je Najt.

Er Srbija je 24. jula objavila operativne rezultate, po kojima je u prvih šest meseci 2017. godine prevezla 1,12 miliona putnika, što predstavlja porast od tri odsto u odnosu na isti period prethodne godine, uz iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika od 70,5 odsto

Zabeležen je i značajan rast prevoza tereta od čak 54,6 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, navedeno je u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija