• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Balkan info

26.12.2017

13:07

(VIDEO) ŠEIH IMRAN HUSEIN: KONSTANTINOPOLJ ĆE BITI OSLOBOĐEN, Aja Sofija vraćena hrišćanima, a muslimani moraju da se izvine Srbima!

Društvo

(VIDEO) ŠEIH IMRAN HUSEIN: KONSTANTINOPOLJ ĆE BITI OSLOBOĐEN, Aja Sofija vraćena hrišćanima, a muslimani moraju da se izvine Srbima!

Podeli vest

Šeih Imran Nazar Husein, čuveni muslimanski učenjak, književnik i filozof poručuje da će onog dana kada Konstantinopolj bude oslobođen, tog dana muslimani vratiti Aju Sofiju pravoslavnom hrišćanskom svetu, da će se izviniti pravoslavnom hrišćanskom svetu što je pretvorena u džamiju, kao i da će ima grada će biti vraćeno u Komstantinopolj

Šeih Imran Nazar Husein bio je gost emisije "Intervju" u produkciji "Balkan info". On je nedavno bio u Beogradu gde je promovisao svoju knjigu "Uvod u metodologiju proučavanja Kurana".

Šeih Imran Nazar Husein govorio je o sukobima u islamskom svetu, odnosima hrišćana i muslimana, ratovima na bliskom istoku, ulozi Izraela i SAD u unutar-islamskim konfliktima, predviđa rušenje petro-dolara od strane Kine, pobedi nad Islamskom državom i drugim aktuelnim temama.

Pozvao je muslimane Balkana da se vode Kuranom, a ne istorijskim događajima. Poručio im je da bi trebalo da zatraže oproštaj za sve što je rađeno hrišćanima na ovim prostorima. 

ŠEJH HUSEIN MUSLIMANIMA Na Srbe vas huškaju oni koji su dozvolili masakr u Srebrenici!

Šeih Imran Nazar Husein je rekao da se nada da će to učiniti i hrišćani, ali da je njegova obaveza kao muslimana da osudi sve loše što su činili muslimani.

On je izrazio uverenje da će upravo na ovim prostorima doći do zbližavnja muslimana i pravoslavnih vernika. Šeih Imran Nazar Husein je u ranijim intervjuima predviđao stvaranje saveza pravoslavaca i muslimana.

Posebno je osudio što je Osmanska imperija najveću pravoslavnu crkvu, Aja Sofiju, pretvorila u džamiju ističući da je to suprotno Kuranu koji uči da se crkve i sinagoge moraju čuvati. 

ISLAMSKI TEOLOG U BEOGRADU: Imamo još oko godinu dana do nuklearnog rata zapada i Rusije!

On predviđa da će Konstantinopolj biti oslobođen, da će mu biti vraćeno ime Konstantinopolj, a da će tada muslimani morati hrišćanima da vrate Aja Sofiju i da se izvine za ono što su uradili sa tom crkvom.

- Onog dana kada Konstantinopolj bude oslobođen, tog dana ćemo vratiti tu crkvu pravoslavnom hrišćanskom svetu, izvinićemo se pravoslavnom hrišćanskom svetu što smo je pretvorili u džamiju a ima grada će biti vraćeno u Komstantinopolj - rekao je on i objasnio da je čak i prorok Muhamed taj grad nazivao Konstanitnopolj i da ime grada nije smelo da se menja - jasan je Husein.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija