• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.12.2017

13:19

SRBIJA, MAKEDONIJA I GRČKA DA SAGRADE KANAL DUNAV-MORAVA-VARDAR: I Ivanov bi poput Nikolića da spoji Dunav i Egejsko more!

Društvo

SRBIJA, MAKEDONIJA I GRČKA DA SAGRADE KANAL DUNAV-MORAVA-VARDAR: I Ivanov bi poput Nikolića da spoji Dunav i Egejsko more!

Podeli vest

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov poručio je da Nema bolje mere za izgradnju poverenja u regionu od izgradnje Balkanskog kanala Dunav-Morava-Vardar. Taj kanal će zauvek promeniti naš region i poboljšati život naših građana, istakao je lider Makedonije 

On je pozdravio konstruktivnost u pogledu mera za izgradnju poverenja sa Srbijom i istovremeno pozvao na obogaćivanje tih odnosa novim sadržajem.

- Podržavam ideju gradnje kanala i već sam o tome razgovarao sa srpskim predsednikom (Aleksandrom Vučićem) i grčkim premijerom (Aleksisom Ciprasom) - rekao je Ivanov.

Prema njegovim rečima, on je već pozvao vladu u Skoplju da osnuje tim eksperata i da počne da radi sa srpskim i grčkim zvaničnicima na realizaciji tog projekta.

Ivanov je rekao da Makedonija još čeka dokaze od zvaničnog Beograda o, kako je rekao, navodnim ofanzivnim akcijama obaveštajnih službi protiv srpskih diplomata.

ŠOK ZA MAKEDONCE, ZAEV SE ODRIČE ALEKSANDRA MAKEDONSKOG! Grci posle 26 godina naterali Skoplje da prizna istinu!

- U našim odnosima sa Srbijom imali smo prevaru obaveštajnih službi - rekao je on podnoseći godišnji izveštaj poslanicima u Sobranju - prenosi MIA.

Sa druge strane, kosovska vlada je odlučila da dodeli finansijsku pomoć akterima angažovanim za nasilna i teroristička dela u Gošinju i Kumanovu, rekao je Ivanov i zapitao se da li je to možda način na koji kosovska vlada želi da izrazi zahvalnost za prihvat više od 350.000 izbeglica sa Kosova 1999. godine ili priznavanje nezavisnosti Kosova.

SRBIJA POVLAČI PRIZNANJE MAKEDONIJE, ako Skoplje podrži članstvo Kosova u UNESCO I INTERPOLU?!

- Lideri regiona moraju da nauče lekciju iz svega ovoga. Neophodno je paziti na svaku izgovorenu reč, izbegavati oštru retoriku, posebno u predstojećem periodu, kada mnoge zemlje u regionu ulaze u novi izborni ciklus. Populistička gledišta mogu uzrokovati politički zemljotres u celim regionu - rekao je Ivanov.

fotomontaža

On je ocenio i da živimo u vremenu lažnih medijskih realnosti, kao i da u Makedoniji postoji rat korišćenjem lažnih vesti, gde su internet i emitovanje poruka namenjenih određenoj publici novi instrument koji se koristi za oblikovanje javnog mišljenja i uticaja na izborne rezultate.

SRBIJA DA SE NAORUŽA DO ZUBA! Albanija, Bugarska i Makedonija formiraju vojni savez i pod patronatom SAD prave SNAGE ZA SPECIJALNE OPERACIJE BA BALKANU!

- Lažne vesti, glasine i planirano curenje informacija razjedaju naše institucije/ U poslednje tri godine, više od 30 odsto identiteta naših obaveštajnih agenata je otkriveno, što je izazvalo štetne posledice u smislu neuspelih poslova u zemlji i inostranstvu, ugrožavanja života i uništavanja agencijske mreže za prikupljanje podataka - rekao je Ivanov.

Ideja o izgradnji kanala lansirana u 19 veku

Ideju o izgradnji kanala Morava-Vardar-Egejsko more lansirao je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Kinom i Rusijom Tomislav Nikolić.
Priča o izgradnji kanala, međutim, nije potekla od samog Nikolića, iako je on u poslednjih nekoliko godina bio njen glavni zagovornik. 
Spajanje Dunava i Egejskog mora trgovački je san još od 19. veka, ali je svaki put do sad računica pokazala da je taj projekt teško ostvariv.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija